Pep Puig, Jordi Nopca i Gemma Ruiz presentaran les seves novel·les al Tarambana

'La vida sense la Sara Amat' (Premi Sant Jordi 2015), de Pep Puig, es presentarà dissabte

Cultura

Cardedeu

Després de la bona acollida dels vermuts literaris que s’han iniciat aquest trimestre a l’Espai Cultural i Gastronòmic Tarambana de Cardedeu, aquest segon trimestre les presentacions seguiran amb un cartell estrella. Pep Puig, Jordi Nopca i Gemma Ruiz seran els convidats d'aquesta edició.

La primera presentació d’aquest 2017 serà, aquest dissabte, sobre la novel·la La vida sense la Sara Amat, de Pep Puig, que va ser guardonada amb el Premi Sant Jordi 2015. Escrita des de la distància dels anys, La vida sense la Sara Amat és la confessió d’uns fets inoblidables, uns dies de la vida d’un poble a l’estiu, d’un nen obedient i enamoradís i d’una nena que ja no era una nena i que volia acomplir el desig ferotge i urgent de fugir, ni que fos per la porta del darrere.

Jordi Nopca serà el protagonista de la segona presentació, l’11 de febrer. Guanyador del Premi Documenta 2014 Nopca parlarà de Puja a casa, un llibre que amb precisió i tocs d’humor retrata l’inesgotable món de la parella en la Barcelona contemporània, en què els personatges pateixen els estralls de la crisi econòmica i la síndrome de la desorientació vital.

Per acabar el segon trimestre, el 4 de març, la periodista i redactora de TV3 Gemma Ruiz presentarà la seva primera novel·la Argelagues. L’obra explica la vida de tres dones de diverses generacions al llarg del segle XX, entre Castellterçol i Sabadell, del Vallès rural al Vallès urbà. L’esforç per adaptar-se als efectes de la revolució del tèxtil, el pas de la vida a pagès a la vida als afores d’una ciutat en procés d’industrialització, i sobretot els canvis que es produeixen en la vida diària familiar.

Les presentacions estaran dinamitzades per la periodista vallesana Clara M. Clavell, que acompanyarà els escriptors per saber detalls i curiositats de cada una de les obres així com de les seves trajectòries professionals. 

Edicions locals