El PSC del Vallès Oriental tria nova executiva amb Jonatan Martínez com a nou primer secretari

L'executiva continuista que encapçala el montmeloní va rebre el 97,4% dels suports al congrés celebrat a Mollet

Política

La Sala Fiveller acollia dissabte el novè congrés del PSC al Vallès Oriental, en què es va ratificar Jonatan Martínez com a secretari comarcal del partit. El veí de Montmeló ha substituït Salvador Illa, que va haver de deixar el càrrec per assumir la responsabilitat de secretari d’Organització del partit.

A la trobada, en què van participar 140 delegats socialistes de la comarca, es va aprovar la comissió executiva que encapçala Martínez amb el 97,4% dels vots. En aquesta comissió s’han mantingut la majoria dels membres que formaven part de l’equip dirigit per l’antecessor de Martínez i només han saltat dos: Illa i Sergi Mingote, de Parets. Les cares noves són: el regidor de les Franqueses, Juan Antonio Corchado (Secretari d’Organització); la regidora de Granollers, Alba Barnusell (Coordinació Institucional); el regidor de Parets, Francesc Juzgado (Acció Municipal); la regidora de Montmeló, Carme Palacios (Finances) i la responsable del Gabinet d’Alcaldia a Mollet, Patricia del Pozo (Suport Grups Municipals).
Es mantenen a l'executiva la regidora molletana Mireia Dionisio, qui veu reforçadala seva presència i assumeix l'àrea de planificació política; Arnau Ramírez (activisme i acció política); Jordi Terrades (acció parlamentària); Cati Palma (comunicació); Mar Canelo (activisme digital); Antonio Rísquez (implantació i mobilització); Guillem Sánchez (economia i relacions amb el món econòmic); José Luís López (ocupació i relacions amb el món laboral); Assumpta Camps (gent gran i polítiques d'igualtat i responsable del Moianès); Fran Sánchez (educació i acció social i responsable de la Vall del Tenes); Patícia Roman (desenvolupament sostenible i relació amb les entitats ecologistes i responsable del Baix Montseny); Carlos Martín (formació orgànica, instrumental i càrrecs públics); Tere Serra (formació política i relacions amb el moviment federalista); Cati Siles (salut i relacions amb les entitats sanitàries); Laura Astorga (adjunta a polítiques d'igualtat), i Joan Ramon (participació i innovació).

D'altra banda, també hi ha hagut relleu a la presidència de la federació que assumeix l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, amb un suport del 93,2%, en substitució de Francesc Martos, exalcalde de Canovelles, qui serà el responsable de la nova comissió de control financer, en què també hi haurà Josep Maria Garzón (Mollet), Resurrección Ruiz (Parets), Andrea Canelo (Granollers), Núria Sánchez (Cànoves i Samalús) i Sònia Vilalta (la Garriga), i que va ser ratificada amb el 97,4% dels vots.

Útils per la ciutadania
Jonatan Martínez mencionava Román Ruiz i Salvador Illa com dos dels seus principals referents i destacava la importància de la feina que farà el seu antecessor. “Que Salvador Illa tingui la responsabilitat de dirigir el PSC des de la Secretaria d’Organització ens fa sentir orgullosos i això vol dir que alguna cosa des d’aquí estem fent bé”, comentava Martínez. En el seu discurs com a nou secretari comarcal va comunicar la seva intenció de bastir ponts per “arribar a acords per generar oportunitats i millorar els serveis amb l’objectiu comú de millorar la qualitat de vida dels vallesans”. Tot i així va compartir el seu dubte sobre aquelles opinions que defensen que la independència acabarà amb els problemes de la ciutadania.

“Si volem seguir millorant la vida de la gent des de les institucions, ens cal un PSC més fort i més proper, que escolti i sàpiga entendre els missatges de la ciutadania. Nosaltres som un instrument i no una finalitat en si mateixa. Si no som útils per la ciutadania, no som res”, comentava Martínez. I posava com a exemples de servei a la ciutadania els diferents projectes que s’han portat a terme a municipis com Lliçà d’Amunt, on els socialistes treballen per reactivar l’economia a través de l’incentiu a la inversió privada, i Montmeló, on l’equip de govern aprova mesures per fer front a les retallades.

A l’acte, a més de votar la nova executiva de la federació es va presentar l’Informe de gestió i la Ponència Marc, que recull les línies d’actuació que seguiran els territoris del Vallès Oriental els pròxims anys.

La Federació del Vallès Oriental, exemple
A la trobada també va assistir la diputada socialista al Congrés, Meritxell Batet, que va destacar la feina feta per la Federació del Vallès Oriental: “Fa més d’una dècada, que aquesta federació està estabilitzada i unida i per això sou un exemple per les altres federacions i el conjunt el PSC”. També va agrair l’esperit d’unitat i concòrdia que transmet Jonatan Martínez i que es veu reflexat en la composició de la comissió executiva. “Gràcies pel compromís i la generositat que demostres i per la capacitat de generar equips per entendre el partit com el que és: un projecte col·lectiu i no un projecte d’individualitats”, comentava Batet.


Edicions locals