Un jove molletà és un dels més influents d’Europa segons la revista ‘Forbes’

Alexandre Díaz Codina és un dels impulsors del projecte Bioo, una iniciativa que permet carregar el telèfon mòbil a partir de l’energia de les plantes

Economia

Mollet del Vallès

Un jove de Mollet, Alexandre Díaz Codina, és un dels 13 catalans més influents d'Europa segons ha publicat aquesta setmana la prestigiosa revista Forbes, especialitzada en negocis i finances. La revista ha elaborat un rànquing dels 300 joves europeus menors de 30 anys més influents del continent en diferents àmbits, entre els quals hi ha Díaz Codina, un dels impulsors de Bioo. 

Alexandre Díaz Codina, veí de Mollet i de només 20 anys, és un dels joves escollits per la revista Forbes com un dels joves europeus més influents en el seu àmbit, l'emprenedoria i la indústria, juntament amb 12 catalans més i 6 joves més de la resta d'Espanya. 

El jove molletà és un dels impusors de Bioo –marca comercial d’Arkyne Technologies SL–, una iniciativa que permet carregar el telèfon mòbil a partir de l’energia de les plantes. Concretament, Bioo desenvolupa uns panells que, col·locats en testos o jardineres, capten l’energia que produeixen les plantes en el seu procés de fotosíntesi i la transformen en electricitat suficient per carregar la bateria del telèfon mòbil.

i el seu reconeixement s'ha fet en la secció d’indústria, juntament també amb Alex Sicart (17 anys), cofundador de Sharge, una plataforma permet compartir energia entre particulars per facilitar la recàrrega de vehicles elèctrics. 

A més d'Alexandre Díaz Codina i els seus companys Manuel Vidarte i Javier Rodríguez, la publicació també ha destacat, entre d'altres, la trajectòria del cuiner David Andrés (29 anys), cap de cuina del restaurant ABaC de Barcelona, amb dues estrelles Michelin, o el jugador del FC Barcelona Luis Suárez, també de 29 anys. També hi ha a la llista Oscar Pierre (24 anys), fundador de l'empresa Glovo, i la dirigent de Podem Irene Montero (29) entre d'altres.

La llista inclou joves procedents dels sis continents en representació de 51 països agrupats en deu categories: art, entreteniment, finances, indústria, lleis, mitjans, comerç minorista i electrònic, ciències i salut, afany emprenedor social, i tecnologia.

Edicions locals