Òscar Riu, ratificat per tercera vegada com a secretari comarcal de la UGT

Camil Ros, secretari general del sindicat, assisteix a l’assemblea comarcal que reunia dijous al matí un centenar de delegats del Vallès Oriental

Economia

les Franqueses

L’actual secretari comarcal de la UGT del Vallès Oriental, Òscar Riu, ha estat ratificat aquest matí en el càrrec en el decurs de l’Assemblea comarcal que aquest sindicat ha celebrat al Centre de Recursos Agraris de les Franqueses del Vallès.

Un centenar de delegats han ratificat, a mà alçada i per amplíssima majoria, l’elecció, per part dels principals òrgans del sindicat, de l’actual secretari comarcal, en el càrrec des de l’any 2009. En aquesta ocasió, Riu estarà acompanyat en la secretaria comarcal per tres membres que repeteixen, Vicente Barbancho, Sandra Bobé i Vicenç Albiol, i per Maribel Escartín, nova en la llista.

Riu (Granollers, 40 anys), que s’ha mostrat “content, agraït i satisfet per l’elecció”, ha dibuixat en la seva intervenció les línies principals en les quals treballarà amb els companys de la secretaria a partir d’ara.

Aquests objectius es basen, ha dit, en tres punts principals: Rellançament de l’organització amb una clara aposta per aconseguir més afiliats i més representants sindicals a les empreses; defensa dels interessos dels treballadors a tots els nivells a través de mobilitzacions i protestes, i la recuperació dels drets de tot tipus perduts durant  els darrers anys.

Actualment i segons dades del sindicat, la UGT compta al Vallès Oriental amb més de 5.000 afiliats i un total de 1.060 delegats sindicals. El secretari comarcal ha incidit en la seva intervenció en “la força que representem” i ha fet una crida general a tots els assistents “a defensar els nostres drets”.

Recuperar salaris i condicions laborals
En aquest sentit, Riu ha destacat la necessitat de “recuperar salaris i condicions laborals després d’haver passat ja el pitjor període de la crisis”. “No es pot permetre que en temps de recuperació, els únics que es recuperin siguin els empresaris”, ha conclòs.

En semblants termes s’ha expressat també el secretari general, Camil Ros, el qual ha enviat dos clars missatges. El primer, “als sords, cecs i antidemocràtics governants del PP, que segueixen sense tenir en compte les demandes socials més urgents dels ciutadans”, i el segon, als responsables de la CEOE, “que tot i constatar que les empreses milloren els seus resultats econòmics, ignoren que també han de millorar les nòmines dels treballadors”.

Ros vaticina “temps de mobilitzacions generals per defensar els nostres drets” i espera, ha dit, que el govern de Rajoy derogui la reforma laboral. A l'acte de ratificació com a secretari comarcal d'Òscar Riu, han assistit diversos representants d'entitats i partits polítics, entre els quals David Ricart, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, i Àlex Sastre, president comarcal del PDCat.

Edicions locals