La Marxa Pagesa travessarà el Vallès Oriental el dissabte 28 de gener

La renda agrària catalana acumula una davallada del 39%, de manera constant, entre el 2001 i el 2015

Societat

les Franqueses

Unió de Pagesos mobilitzarà el camp català la setmana vinent amb la Marxa Pagesa per la dignitat, l’objectiu de la qual és fer una crida a la societat pel reconeixement de l’activitat agrària com a pilar de la societat del benestar. Al llarg de vint dies, el sindicat haurà organitzat un centenar d’assemblees informatives preparatòries a moltes comarques agrícoles i ramaderes catalanes.

Unió de Pagesos lliurarà als alcaldes de les poblacions per on passarà la Marxa Pagesa el Manifest Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia i en alguns municipis es faran actes públics.

El dijous 26 el sindicat farà assemblees informatives a les poblacions on es farà la primera pernoctació, i el divendres 27 a la tarda la pagesia mobilitzada es concentrarà a tres poblacions a les portes de Barcelona: Badalona, Molins de Rei i Santa Perpètua de Mogoda. Finalment, el dissabte 28 al matí, dues columnes de tractors entraran a Barcelona pel nord i el sud de la ciutat i circularan fins a l’Avinguda Maria Cristina, on tindrà lloc a les 11.30 h l’acte final de la Marxa Pagesa.

En el cas del Vallès Oriental, la concentració es farà a la Cooperativa Agrària Comarcal de les Franqueses del Vallès dissabte a les 7.30 h, d'on sortirà la marxa de pagesos i tractors fins a Barcelona. 

La Marxa Pagesa interpel·la directament a Govern i societat catalana per posar de manifest que cal incorporar la Catalunya pagesa al nou model de país i superar els reptes que posen en qüestió la seva funció bàsica: proveir d’aliments la població, conservar els recursos naturals i mantenir el paisatge agrari i rural, i garantir l’ocupació equilibrada del territori.

Unió de Pagesos resumeix les reivindicacions de la Marxa Pagesa en el Manifest Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia. La mobilització reclama renovar el contracte de la societat amb el camp per al futur més immediat i renovar l'entesa de la societat amb el sector agrari. La campanya també es traslladarà Facebook i Twitter amb el lema Vull un país amb pagesia, en què tothom qui ho vulgui expressi el suport a la pagesia.

A més, entitats i persones poden adherir-se al manifest a través del web marxapagesa.cat, al qual ja s’hi han sumat ajuntaments i entitats.

Edicions locals