Lliçà d'Amunt celebra diumenge la festa dels Tres Tombs

El Pinar de la Riera acollirà una petita mostra de bestiar, una passarel·la de gossos en adopció o una exhibició eqüestre

Societat

Lliçà d'Amunt

Lliçà d’Amunt ja ho té tot a punt per a la celebració, diumenge, de la Festa de Sant Antoni Abat, una festa amb més de 80 anys d'història la municipi. Enguany, com l'any passat, l'organització anirà a càrrec de l'Ajuntament, i la Comissió de Sant Antoni en serà col·laboradora.

La festa començarà amb un esmorzar, entre les 8 i les 10 del matí, al Pinar de la Riera, on es concentren els participants a la cercavila dels Tres Tombs.

La cercavila s’iniciarà a les 12.30 h i recorrerà diferents carrers del municipi per acabar, com cada any, al punt d’inici, el Pinar de la Riera, on s’oferirà un vermut. A les 12.45 h, a la plaça de l’Església, tindrà lloc la benedicció dels animals. Prèviament, a les 10 h, hi haurà la celebració eucarística en honor a Sant Antoni Abat, i durant tot el matí el Pinar de la Riera acollirà diferents activitats com una petita mostra de bestiar, una passarel·la de gossos en adopció o una exhibició eqüestre.

La cavalcada dels Tres Tombs té l’origen en la devoció que traginers i homes de camp tenien a Sant Antoni Abat, un gran amic dels animals que es dedicava a protegir els animals de càrrega i els que es feien servir en les feines del camp, segons la tradició cristiana.

El dia de l’onomàstica d’aquest sant, el 17 de gener, es donava festa als animals (bàsicament bestiar de tir o muntura com els cavalls, les mules, els rucs…) i se’ls portava a beneir per tal que no patissin cap mal. De camí cap a l’església, els propietaris exhibien els animals que prèviament havien engalanat per a tal esdeveniment. Originàriament es feien tres voltes a l’església on s’havien de beneir als animals (tres tombs) i d’aquí ve el nom de la cercavila.

Edicions locals