Aiguafreda i Tagamanent inauguren la planta d’estella de biomassa forestal

La instal·lació permetrà la transformació de la biomassa forestal extreta dels boscos del Montseny de Ponent

Societat

Aiguafreda, Tagamanent

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i els alcaldes dels municipis implicats i representants de l’Associació de Gestió Forestal Montseny Ponent seran els encarregats, divendres, d'inaugurar la planta d’estella de biomassa forestal en la qual participa l’Ajuntament d’Aiguafreda i Tagamanent juntament amb altres municipis veïns.

Aquest divendres, 27 de gener (11 h) s’inaugurarà la nova planta d’estella de biomassa forestal impulsada per l'Associació de Gestió Forestal Montseny Ponent i els municipis d'Aiguafreda, Tagamanent, Seva i el Brull.

La nova planta permet la transformació de la biomassa forestal extreta dels boscos del Montseny de Ponent en estella apta per a la combustió en estacions equipades amb caldera de biomassa. Compta amb seccions per a l’estellatge, triturat i assecat i ha de permetre una millor gestió forestal dels boscos de l'entorn i el proveïment de combustible per a les estacions de biomassa dels municipis que en formen part: Aiguafreda, el Brull, Seva, Tagamanent i l’entitat municipal descentralitzada de Sant Miquel de Balenyà.

La inauguració de la planta, situada a Sant Miquel de Balenyà, serà divendres a les 11 h amb la presència de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i els alcaldes dels municipis implicats i representants de l’Associació de Gestió Forestal Montseny Ponent.

Edicions locals