Bigues celebra dissabte la 5a Fira de l'Oli Vera i el 3r Mercat del Pa

Els visitants podran comprar oli de productors de la comarca i fer tastos d’olis de productors

Societat

Bigues i Riells

Aquest dissabte, 28 de gener, se celebra a Bigues i Riells la 5a Fira de l’Oli Vera i altres varietats tradicionals i el 3r Mercat del Pa, que es podrà visitar de 10 a 19 h a la plaça del Trull de Can Sapera. La fira té l'objectiu enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a una possible i ferma recuperació de la varietat vera fina i al seu reconeixement al territori.

A la fira, que organitza l’Ajuntament de Bigues i Riells amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Slow Food Vallès Oriental i amb el suport de la Diputació de Barcelona, Xarxa Productes de la Terra, es podrà comprar oli de productors de la comarca i fer tastos d’olis de productors, així com també aprofitar per fer un tast d’oli de raig, l’oli que surt directament de les olives prensades, molt dens i gustós.

Aquest any com a novetat, la fira amplia els espais i es podrà visitar durant tot el dia de les 10 a les 19 h. A les 20 h es farà la projecció de la pel·licula El Olivo al Centre Cívic el Rieral.

Els visitants també podran fer una visita guiada al Trull de Can Sapera, veure la molta d’oliva per fer-ne oli de raig i fer la degustació. També es podrà fer una degustació de diferents varietats d’oli i gaudir del show-cooking de l’Associació Gastronòmica CuinaVO amb diferents propostes per fer amb oli varietat vera.

També hi haurà tallers per als més petits i hi haurà la possibilitat de conèixer nous projectes innovadors de recuperació d’oli vera i de com fer un bon reciclatge. Durant tot el matí els visitants també podran fer un bon esmorzar casolà, passejar i comprar a les parades de la fira.

Edicions locals