CCOO organitza assembles informatives obertes sobre el futur de les pensions

Dolors Llobet, Secretària de Comunicació, i Xavier Hernández, Secretari General de la Federació de Pensionistes, defensen l’actual sistema i exigeixen el seu reforçament

Economia

CCOO ha celebrat avui a la tarda a la seu de Granollers, com ja ve fent a d’altres ciutats de Catalunya, una assemblea informativa oberta als afiliats i a la ciutadania en general per debatre el futur de les pensions. La campanya es sostindrà de forma continuada per assolir l’objectiu, remarquen des de CCOO, de “millorar i assegurar el sistema públic de pensions vigent en l’actualitat”.

 
Dolors Llobet, Secretària de Comunicació i Portaveu de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, ha lamentat en la seva intervenció “el partidisme amb el qual es tracta el tema” i ha incidit en la necessitat de mostrar “el nostre rebuig als plans que té en marxa el PP, incapaç d’afrontar amb garanties aquesta qüestió”.
 
Llobet ha assenyalat que “les pensions són perfectament sostenibles si es tenen en compta diferents consideracions, entre les quals la derogació de la reforma que en el seu moment va fer el govern del PP, l’aposta per recaptar més fons, i les aportacions de l’Estat”. Igualment, ha remarcat que “s’ha de tenir ben en compte el seu caràcter social i el paper que juguen en l’economia familiar”.
 
Per Xavier Hernández, el tema de la pensions no pot ser utilitzat, “com passa actualment, com una arma política i electoralista”. Convençut que el sistema de pensions “ha de continuar tal com està”, es mostra també favorable “a noves millores, per tal que sigui més just i més social”. Hernández considera que “aquest és un tema de gran importància, per la qual cosa caldrà un acord general entre sindicats, patronal i govern”.
 
Per aconseguir assegurar el seu futur, CCOO centra els seus objectius en aquests aspectes principals: eliminació de les reformes del govern del PP del 2013, més cotitzacions per al sistema, eliminació de les rebaixes de les cotitzacions de les empreses, aportació per part de l’Estat a la caixa de la Seguretat Social, increment de les bases de cotització i la posada en marxa d’una reforma fiscal progressiva que faci pagar més les rendes altes, les grans empreses i els patrimonis.
 
Per a Gonzalo Plata, Secretari Comarcal del sindicat, “és evident que lluitarem tant com puguem per impedir les manobres que vol el fer el PP per deixar-nos sense unes pensions per les quals tant vam lluitar en el seu moment”.

Edicions locals