La cardedeuenca Núria Busquet presenta el poemari 'Arca mínima'

L'acte tindrà lloc diumenge, a les 20 h, a l'Espai Cultural i Gastronòmic Tarambana de Cardedeu

Cultura

Cardedeu

Diumenge (20 h), la traductora cardedeuenca Núria Busquet presentarà el seu poemari Arca mínima (Edicions Tremendes, 2016) a l'Espai Cultural i Gastronòmic Tarambana de Cardedeu. I ho farà acompanyada de la gestora cultural Pruden Panadès, de la música de piano d'Òscar Igual, l'editora Laia Claver, d'Edicions Tremendes, i dels poetes Pau Gener i Maria Antònia Massanet que posaran veu als seus versos. 

Arca mínima, que es va presentar la primavera de l'any passat a Girona, parla del cos com a via per a la comunicació i com a senya identitària. El primer poemari de Núria Busquet Molist (Cardedeu, 1974) se centra en un estudi del cos, progressiu i al llarg del temps. Estructurat en cinc parts, el poemari explora els signes de resistència, insubordinació, identitat, reconciliació i lluita. 

L'autora
Núria Busquet, que és co-organitzadora del festival de poesia Poesia a Manta (PAM!) i traductora,ha buscat en aquest primer treball arribar al fons de l'imaginari que la relaciona amb el seu propi cos i el cos universal, en una obra feta a capes, una obra-ceba, com ha afirmat Sebastià Portell. Els poemes van units a unes il·lustracions realitzades pel pintor també cardedeuenc Carles Azcón

Busquet descriu el poemari com "un estudi del cos més enllà del receptacle, un anàlisi de la relació que hi tenim. Mitjançant la metàfora de la carn i l'esquelet de la balena, el que pretenc és desfer el lligam entre el cos i la raó que ens han inculcat com a cert per mirar de construir un nou ésser, la balena, que és el receptacle, l'arca mínima, que ho conté tot. Per tal de fer-ho, analitzo la relació, en desfaig el llaç i provo de tornar a lligar-lo d'una manera diferent".

Edicions locals