Bacardí externalitza la distribució i prepara el tancament a Mollet

La companyia admet que posarà les naus a la venda i que traslladarà tota l’activitat

Economia

Mollet del Vallès

L’empresa Bacardí, dedicada a la producció de begudes alcohòliques i amb una planta al polígon de Can Magarola, ha anunciat als treballadors l’externalització de totes les seves activitats logístiques i d’emmagatzematge a l’operador Luis Simões i el trasllat d’aquesta activitat a Guadalajara.

Amb aquest moviment, Bacardí fa un pas més en el procés de reducció de l’activitat a Mollet iniciat l’any passat i buidarà una mica més les instal·lacions de Can Magarola, que posarà a la venda. Un cop venudes les naus, la companyia buscarà una nova seu per als departaments comercial i de màrqueting a l’àrea de Barcelona.

Segons la companyia, la distribució es transfereix a l’operador logístic especialitzat Luis Simões –que ja s’encarrega de la logística de Bacardí a Portugal– “per prestar un millor servei als clients i incrementar l’eficiència i la competitivitat en el futur”.

Sobre els 16 llocs de treball que es veuran afectats per aquesta externalització, Bacardí assegura que ja ha iniciat un procés de consulta amb els representants dels treballadors i amb Luis Simões “per garantir que la transició es gestiona de la millor manera possible”, i afegeix que “els 16 treballadors passaran a ser empleats de Luis Simões i se’ls oferirà un lloc de treball a la província de Guadalajara”.

Trasllat a la vista
D’altra banda, sobre el trasllat en algun punt de l’àrea de Barcelona encara per determinar de la resta de la plantilla –unes 150 persones–, Àngel Ramos, de CCOO, assegura que “el compromís de l’empresa és que no es perdin llocs de treball”, i que en tot cas “és un tema que de moment no està sobre la taula perquè no es preveu que passi a curt termini”, indica. Ramos afegeix que després del tancament de la planta de producció l’any passat “era previsible que hi hagués un segon pas; ja es veia a venir”, lamenta.

Tancament gradual  
Ara fa just un any, Bacardí tancava la planta de producció molletana –on es produïa Martini i s’embotellava el rom Bacardí– i traslladava la producció a Alemanya i Itàlia, una decisió que suposava un ERO per a 82 treballadors.

Després de setmanes de negociacions i mobilitzacions per part dels treballadors, plantilla i direcció van acordar les condicions dels expedients, que passaven per recol·locacions internes, trasllats a Itàlia, prejubilacions i indemnitzacions, i alhora es pactaven les mateixes condicions per a altres sortides col·lectives o individuals que poguessin produir-se fins al 31 de març del 2019.

Amb tot, l’empresa es comprometia aleshores a mantenir a Can Magarola els departaments comercial i de màrqueting, els serveis de suport i el centre de distribució, un departament, aquest últim, que ara també tancarà i es traslladarà a Guadalajara. 

Edicions locals