La Generalitat presenta el projecte per enllaçar el polígon Congost i la Ronda Nord a les Franqueses

Les obres s’iniciaran al 2018 i tindran un termini d’execució de 7 mesos

Societat

les Franqueses, Granollers

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Ricard Font, i el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre de la Generalitat, Xavier Flores, van presentar el projecte del vial de connexió de la Ronda Nord de Granollers entre la rotonda de Francesc Macià i el Sector V Industrial, al marge esquerre del Congost.

Aquesta connexió directa de la Ronda Nord amb el polígon ha estat una reivindicació reiterada dels empresaris de les Franqueses i que l’Ajuntament ha perseguit durant anys en considerar les obres necessàries per al desenvolupament econòmic del sector empresarial i per tal d’evitar l’accés dels camions a la zona urbana de Can Calet.

El projecte, que tindrà un cost de 1.379.534 euros, preveu la construcció d'un nou vial de 250 metres de longitud que connectarà el polígon Congost amb la Ronda Nord a través d’un nou pas inferior sota la línia de ferrocarril de la R3. El vial tindrà una amplada de calçada de 7 metres amb voreres als dos costats de 2,5 metres, amb arbrat i enllumenat públic. El pas sota el ferrocarril serà un calaix tancat de 21 metres de longitud, construït per empenta hidràulica.

El projecte també preveu la construcció d'un mur provisional per permetre la prefabricació del caixó empentat sense afectar l’explotació de la indústria situada al nord del polígon; el drenatge de l’esplanada amb tub dren amb prisma de graves envoltades de geotèxtil; andanes, baranes i tanca de tancament al pont del ferrocarril i el desplaçament d’un pal de catenària afectat per les obres.

L’alcalde, Francesc Colomé, va valorar positivament el projecte i va explicar que el consistori treballa per fomentar el desenvolupament econòmic i l’augment de l’ocupació al municipi. "Actualment tenim més de 500 empreses entre els 3 grans polígons de les Franqueses, per això és important millorar la connexió del municipi cap a l’altra banda del riu”, assegurava.  

Edicions locals