Eloi Vila dirigeix el programa 'Trinxeres' de TV3 dedicat a la guerra civil

El periodista vallesà, acompanyat de Carles Costa i Marc Juan, explica les petjades de la guerra en l'actualitat

Societat

Sant Esteve de Palautordera

Diumenge (22.30 h), TV3 estrenarà el programa Trinxeres, que a través de vuit capítols retratarà els darrers compassos de la guerra civil a Catalunya, des del Pirineu fins al Delta de l'Ebre. El programa ha estat realitzat, dirigit i presentat pel periodista Eloi Vila, de Sant Esteve de Palautordera, i estarà acompanyat per Carles Costa i Marc Juan. 

Un dels seus punts àlgids del programa, que emetrà vuit capítols, són els escenaris de la batalla de l'Ebre. Es tracta d'una mena de road movie, a través de la qual tres amics que van a peu van mostrant l'impacte de la guerra en el territori, tant sobre els espais o objectes com en els testimonis.

El programa explica, en paral·lel, el viatge dels tres excursionistes i les petjades de la guerra en l'actualitat, adaptant un format que ja s'havia fet a Bèlgica, amb els vestigis de la Primera Guerra Mundial. Un programa documental, amb un punt de reality, que s'emetrà cada diumenge a les 22.30 h i que està inspirat en un programa de la televisió pública flamenca de Bèlgica que es titula Ten Oorlog (A la guerra). 

Al programa es fa un homenatge a les persones anònimes que van patir durament les conseqüències de la guerra. Per això, en alguns casos, després d'explicar una història sobre un individu, planten una estaca amb el nom d'aquella persona en un lloc emblemàtic del seu pas per la guerra i mantenen una estona de silenci.

Edicions locals