Adif treu a concurs l'eliminació dels passos a nivell de la Llagosta i Llinars del Vallès

L'administrador ferroviari licita la supressió de 74 passos a nivell a tot l'Estat que s'aniran eliminant en els propers anys

Societat

La Llagosta, Llinars del Vallès

Adif ha licitat la redacció dels projectes constructius que permetran la supressió progressiva de 74 passos a nivell de tot l'Estat fins a l'any 2024, entre els quals es troba el de la Llagosta, a la línia R3 (Barcelona-Vic), i el de Llinars del Vallès, de la línia R2 (Tarragona-Barcelona-França).

Segons ha informat Adif, amb aquesta actuació, l'administrador donarà el primer pas i anticiparà la inversió necessària per al desenvolupament dels corresponents projectes, amb l'objectiu de contribuir a incrementar la seguretat de les línies ferroviàries, especialment en zones en què la circulació de vehicles de carretera s'ha vingut intensificant en els últims anys.

El contracte afecta 74 passos a nivell de tot l'Estat i s'ha dividit en 9 lots, classificats per àrees geogràfiques. L'import global de licitació del contracte és de 5.840.008,5 euros (IVA inclòs), amb un termini d'execució de 12 o 16 mesos per completar la redacció dels projectes, segons els lots. Els passos a nivell vallesans formen part del lot 8, on hi ha altres set actuacions previstes a diverses poblacions de Catalunya i Aragó. La redacció dels projectes del lot 8 compta amb un pressupost de 626.680 euros.

Els projectes constructius hauran de desenvolupar la solució tècnica més adequada i tots els aspectes necessaris que permetin la posterior execució de les obres (memòria, plànols, pressupostos, etc.).

Edicions locals