Gertrudis, Ivette Nadal, Joan Colomo, Els Catarres i Dàmaris Gelabert, nominats als Premis Enderrock

Fins al 12 de febrer hi ha oberta la segona ronda de votació popular

Cultura

Aiguafreda, Cardedeu, la Garriga, Granollers

Els Premis Enderrock d'enguany compten amb força nominacions vallesanes que han passat a la segona volta dels Premis Enderrock. Gertrudis, de la Garriga, ha rebut quatre nominacions: millor disc de pop-rock amb Ara volo alt; millor cançó de pop-rock amb Aire; millor artista i millor videoclip per Aire. També està nominada la granollerina Ivette Nadal, que opta a millor disc de cançó d’autor i a millor cançó d’autor per Tornar a mare, i Joan Colomo, de Sant Celoni, està nominat en la categoria de millor disc de cançó d’autor per Sistema

Els aiguafredencs Els Catarres, per la seva banda, optaran al premi de Millor artista en directe, i la cantautora Dàmaris Gelabert, de Cardedeu, a millor disc infantil per Canta! Vol.2. A més, Josep Vila i el Cor Infantil Amics de la Unió, de Granollers, opten al premi millor disc de clàssica per Un barret de cançons. Miquel Desclot, poemes. També han estat nominats dos professors de l’Escola de Música de Granollers com a millor disc de jazz. Ferran Besalduch per Strange case of Dr. Jeckyll and Mr. Hyde; i Ivó Oller, per Way.

Segona ronda de votacions oberta
Fins al 12 de febrer hi ha oberta la segona ronda de votació popular, que determinarà els guanyadors de cada categoria. La gala dels Premis Enderrock 2017 - XIX Premis de la Música Catalana se celebrarà el dijous 9 de març a l'Auditori de Girona. Els Amics de les Arts, Blaumut, Sisa i Hora de Joglar seran alguns dels grups que hi actuaran i les entrades per al públic general ja estan a la venda. 

La primera volta de les votacions populars de la XVIII edició dels Premis Enderrock de la Música Catalana s’ha tancat amb 6.870 vots recollits d’usuaris únics registrats al web. Destaquen amb 8 nominacions Manel en pop-rock i amb 7 nominacions Roba Estesa en folk. Amb 5 nominacions destaquen Doctor Prats i Jordi Ninus, mentre que Animal, Gertrudis, Judit Neddermann i Oques Grasses han aconseguit 4 nominacions cadascun.

Els reconeixements a la indústria musical 2017 atorgats anualment per la revista Enderrock han estat a les sales Salamandra (20 anys) i Auditori de Girona (10 anys), a les discogràfiques Foehn Records (15 anys) i Swit Records (10 anys), a la botiga Discos Revólver (25 anys), a les emissions musicals de Ràdio 4 (40 anys) i iCat.cat (10 anys), al canal i promotora Club Super3 (25 anys) i al Club de Cultura Tr3sc (10 anys). També s’ha reconegut a l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya ARC (40 anys).

Edicions locals