La Generalitat licita obres de millora de la seguretat viària a la C-17

S'estendrà paviment antilliscant i es protegiran els talussos en diversos trams, amb un pressupost de 2 milions d’euros

Societat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat dues obres de seguretat viària a l’autovia C-17 per un valor total de 2,2 milions d’euros. En concret, s’impulsen treballs de milloraen el ferm del tram entre la Garriga i Centelles i de protecció de talussos entre Granollers i Centelles. Es preveu que aquestes obres s’iniciïn durant la primavera vinent.

La C-17 entre la Garriga i Centelles té un trànsit molt intens, amb uns 35.000 vehicles diaris a l’altura de la Garriga, dels quals prop d’un 8% són camions. Per pal·liar la degradació que el pas dels vehicles ha comportat i afavorir la seguretat, la Generalitat ha previst l’estesa d’un nou paviment, antilliscant, en diversos trams entre l’accés sud de la Garriga i l’accés sud de Centelles. Els treballs es liciten per un import d’1,2 milió d’euros.

S’actuarà en diversos trams; a la calçada en sentit a Vic es treballarà en 13 trams, que sumen una longitud de 6 quilòmetres; a la calçada sentit cap a Barcelona, es milloraran 6 trams, amb una longitud de 4 quilòmetres. Les obres tindran una durada de dos mesos.

El Departament també ha impulsat els treballs, per valor d’1 milió d’euros, per a millorar la protecció i l’estabilitat de diversos talussos en el tram entre Granollers i Centelles. En total, s’actuarà en una vintena de talussos i es col·locaran més de 33.000 metres quadrats de malla metàl·lica per protegir la calçada de la possible caiguda de material. Els treballs començaran durant la primavera i tindran una durada de tres mesos.

Com a tasques prèvies a la col·locació de les malles, es desbrossarà el terreny i es netejarà el vessant rocós, que efectuarà personal especialista amb palanques i gats hidràulics. Aquestes tasques s’afegiran a les dutes a terme en els últims mesos en cinc talussos de la C-17 entre la Garriga i Tagamanent.

Altres mesures
Territori també ha licitat dos projectes de millores addicionals a la C-17 entre la Garriga i Centelles, corresponents al reforçament del ferm i d’elements com la senyalització, el drenatge i les barreres de seguretat. Aquestes actuacions pretenen millorar les condicions de seguretat i comoditat en la conducció i garantir el bon estat de conservació de la carretera.

Els projectes corresponen a dos trams de la C-17 que sumen prop de 16 quilòmetres: la Garriga - Tagamanent (8,5 quilòmetres) i Tagamanent - Centelles (7,3 quilòmetres). La inversió estimada per a l’execució de les obres és de 7,2 milions d’euros.

Edicions locals