Jordi Rosàs: “Les Franqueses no és un reialme sinó una mancomunitat amb quatre pobles de realitats diferents”

Cup Les Franqueses s'ha presentat aquest migdia al Consell de Poble de Llerona

Política

les Franqueses

Aquest migdia la CUP Les Franqueses s’ha presentat públicament al Consell de Poble de Llerona. Jordi Rosàs, membre de l’organització, ha fet de portaveu per explicar la situació en què es troba el municipi i quines línies d’actuació cal portar a terme per tal que “des del municipalisme es puguin reivindicar polítiques d’igualtat”.

Rosàs ha explicat que la CUP Les Franqueses, que comptarà amb alguns representants que fins ara formaven part de Les Franqueses Imagina, es comença a gestar a partir de començar a assistir a les assemblees territorials i trobar-se que a la comarca l’organització s’anava mobilitzant i a les Franqueses “quedàvem orfes. La CUP arriba a les Franqueses per qüestionar-ho tot i construir un relat transformador del municipi abans de convocar eleccions”.

Jordi Rosàs ha anomenat algunes de les actuacions portades al municipi que han generat conflicte com és el cas de les pistes de pàdel de Corró d’Amunt, els semàfors que s’han col·locat darrerament al creuament de Marata o els futurs projectes del Parc del Falgar i el Teatre Auditori que “seran diners que l’Ajuntament vol treure del sector N, un procés d’industrialització”. També s'ha criticat la gestió d’equipaments com Can Font o que “els espais agrícoles no són pati d’esbarjo”.

Amb tot això, la CUP les Franqueses es proclama com a “defensora de l’acció directa i d'abandonar la política de càlcul”. Rebutgen l'actual funcionament dels Consells de Poble perquè “no tenen cap validesa democràtica. El Consell de Poble de Corró d’Amunt va votar en contra del Poliesportiu i es va fer”, ha exemplificat Rosàs que també ha dit que “les Franqueses no és un reialme sinó una mancomunitat amb quatre pobles de realitats i identitats diferents”.

Juanma Rojas, membre del Secretariat Nacional de la CUP i Maria Oliver, regidora de Crida per Granollers - CUP, també han intervingut en aquest acte de presentació. Rojas ha anomenat el Camp de Rosanes per explicar que és “el poble qui va donar aixopluc als combatents i que tenim la memoria histórica molt a prop”. També ha parlat de posar en valor el feminisme, de la importancia de la defensa del territori i que amb la CUP Les Franqueses “s’obre un trosset més de trinxera”

L’acte ha acabat amb un vermut musical a càrrec de Saltamarges.

Edicions locals