Les obres del nou edifici de l'escola Ginebró estaran enllestides abans de l'estiu

Uns 375 alumnes de batxillerat i cicles formatius es traslladaran al setembre al nou espai de Llinars del Vallès

Societat

Cardedeu, Llinars del Vallès

Les obres del nou edifici del Taller Ginebró, que es trasllada de Cardedeu a Llinars del Vallès, ja estan en marxa i, de fet, es preveu que abans de l'estiu ja estiguin enllestides perquè uns 375 estudiants puguin fer ús de les noves instal·lacions a partir del setembre.

Amb aquest nou edifici, tant l’Escola Ginebró (educació infantil, primària i secundària obligatòria) com el Taller (batxillerat i cicles formatius) estaran al mateix terreny de 31.585 m². La superfície del nou edifici serà d’un total de 1.260 m².

El Ginebró aprofitarà les noves instal·lacions per fer una nova distribució de les aules. Segons Gorka Insausti, president de la Cooperativa Ginebró, “els nous equipaments ens ajudaran a impulsar el nostre projecte pedagògic, basat en situar l’alumne al centre de l’educació, concebent el professor com a acompanyant en el procés d’aprenentatge”.

Així doncs, els alumnes de tercer i quart d’ESO passaran a estar al nou edifici que s’està construint i compartiran espais amb batxillerat i cicles formatius. Paral·lelament, la cooperativa també ha decidit ampliar i renovar els espais que ocuparan els estudiants dels dos primers cursos de secundària.

El nou edifici
La primera planta, de 560 m², l’ocuparan els alumnes de batxillerat i cicles formatius, a més d’una aula de música, un laboratori DAW, un laboratori de física, un de química i un de biologia, dues aules de reforç, secretaria, la sala de professors i un taller. Per la seva banda, l’alumnat de tercer i quart d’ESO estaran a la planta baixa, de 700 m². En aquest nivell, també s’hi instal·larà la biblioteca, un aula de reforç, de plàstica i de dibuix tècnic.

Tots els espais es caracteritzen per tenir una gran entrada de llum natural, que permetrà als estudiants poder aprendre d’una manera més sostenible i amb millors condicions. A la part exterior, també hi haurà un porxo.

Una de les novetats de l’edifici serà la creació d’un espai social, de 130 m², amb terrassa, perquè els alumnes puguin anar-hi a l’hora de l’esbarjo i a les hores lliures.

Edicions locals