La Roca celebrarà els Tres Tombs el 19 de febrer

La festa se celebrarà com ja és tradicional el tercer diumenge de febrer

Societat

Roca del Vallès, la

L’Associació Amics dels Arriers i l’Ajuntament de la Roca del Vallès organitzen, un any més, la festa dels Tres Tombs, que enguany es farà el diumenge 19 de febrer. L'entitat vol recuperar així aquesta antiga tradició, en la qual es podrà veure una cercavila de traginers i un espectacle de cavalls que arrossegaran carros carregats de palla entre d'altres.

El ritus principal dels Tres Tombs consisteix a donar tres voltes amb els cavalls, carros i altres animals pels carrers del municipi. És costum en molts indrets portar les mascotes com gats, gossos i ocells per ser beneïts a l'església.

Aquesta festa popular se celebra en honor a Sant Antoni Abat, protector dels animals, entorn al 17 de gener. La tradició, nascuda d’una creença, d’una necessitat de cercar una diada especial en consideració a un desenvolupament important gràcies al treball dels cavalls, matxos i ases, ha esdevingut una jornada lúdica i festiva a la Roca del Vallès, cada tercer diumenge del mes de febrer, organitzada per l’Associació Amics dels Arriers i la col·laboració de l’Ajuntament de la Roca del Vallès.

Així, diumenge començarà el dia amb un esmorzar per als participants de 9 a 11 h, i tot seguit es farà la concentració al final del carrer Església, tocant a la Riera. A les 11.30 h es farà la benedicció de les bèsties i les mascotes a la plaça de l’Església i començarà el recorregut, que passarà pels carrers Major, rambla Mestre Jaume Torrents, Espronceda, Prat de la Riba, Indústria, rambla Mestre Jaume Torrents, Enric Granados, Gayarre, Frederic Mompou, rambla Mestre Jaume Torrents, Espronceda, Prat de la Riba, Indústria, Hermenegild Carrera, Lluís Millet, rambla Mestre Jaume Torrents, Sant Josep i final a la plaça Sant Jordi.

En acabar la rua dels Tres Tombs hi haurà un pica-pica popular a la plaça Sant Jordi. També al llarg del matí, a la plaça de l’Era, es comptarà amb la presència de parades de gastronomia, en les quals es podrà gaudir de productes artesanals per a tots els gustos. 

Edicions locals