Comencen les obres per posar en marxa la nova ruta turística de 'la Tourdera'

La Tourdera és una ruta promoguda per 18 ajuntaments de la conca de la Tordera i la riera d'Arbúcies de 66 km

Societat

Sant Celoni

L'Ajuntament de Sant Celoni ha començat aquesta setmana les obres per millorar diversos punts del camí que va paral·lel al riu Tordera fins a les Llobateres i que conformarà el tram de la Ruta de la Tourdera que passarà pel municipi.

Els treballs de millora consisteixen en el sanejament del ferm en alguns punts del traçat i en l'arranjament de diversos guals per garantir la seguretat dels usuaris i l'embelliment de l'entorn. Es preveu que les obres tinguin una durada aproximada d'un mes, i tot i que estarà permès el pas, caldrà estar atent a les senyalitzacions. L'actuació té un cost de 37.700 euros.

La Tourdera és una ruta promoguda per 18 ajuntaments de la conca de la Tordera i la riera d'Arbúcies (Blanes, Fogars de Montclús, Hostalric, Breda, Fogars de la Selva, Massanes, Montseny, Gualba, Riells i Viabrea, Palafolls, Sant Esteve Palautordera, Sant Celoni, Sant Feliu Buixalleu, Santa Maria de Palautordera, Tordera, Vallgorguina, Arbúcies i Malgrat de Mar), sota la coordinació del Consell Comarcal de la Selva, que els usuaris podran recorre a peu o en bicicleta, amb una filosofia similar a la de les vies verdes, apta per a un públic familiar.

S'allarga uns 66 km entre Sant Marçal i el municipi de Tordera, amb la possibilitat de seguir fins a Palafolls, Malgrat de Mar o Blanes. La ruta es complementa amb un itinerari de 30 km. que remunta la riera d'Arbúcies. Actualment només està actiu el primer tram, que transcorre pel municipi de Montseny.

El projecte compta també amb una subvenció de 78.081,08 euros de la Diputació de Barcelona per a les obres que afecten els municipis de la demarcació. Aquests diners es destinaran a la senyalització de tot l'itinerari, a la millora del ferm i a la connexió del tram de Sant Celoni amb el de Santa Maria de Palautordera, i s’executarà al llarg d’aquest any. 

Edicions locals