Dara Pharma disposarà al juliol d'una nova planta de 2.300 metres quadrats

El president de la Generalitat ha visitat la planta de la firma, que celebra els seus 20 anys

Economia

Granollers

L’empresa Dara Pharma, instal·lada al polígon Coll de la Manya des de 2014, celebra dues dècades de funcionament en un moment dolç d’expansió, innovació i bons resultats. Amb motiu del 20è aniversari avui l'ha visitada el president Carles Puigdemont.

La firma fabrica equips individuals i línies completes pel rentat, esterilització, omplerta i tancament d’ampolles, vials, cartutxos, xeringues i bosses, pel condicionat de productes líquids, semi sòlids i en pols en condicions estèrils. La vocació internacional de Dara Pharma es fa palesa amb un 90% de la producció destinada a l’exportació i la presència en més de 80 països.

Amb motiu del 20è aniversari, divendres, la firma va rebre la visita del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que coneixia l’actual planta de producció, així com el projecte de les obres d’ampliació de la fàbrica que suposaran que a l’estiu pugui comptar amb una altra nau al costat de l’actual, que sumarà 2.300 metres quadrats, i una inversió d’1,2 milions d’euros. El director general i soci fundador de Dara Pharma, David Ral, apuntava la voluntat de l’empresa de continuar creixent i apostant per la innovació. En aquest sentit, la firma també ha obert recentment una nova planta a Mèxic. La nova planta granollerina, que podria començar l’activitat al juliol d’enguany, es destinarà a la recepció i verificació de materials, a l’assemblatge de mòduls, i al mecanitzat CNC de peces plàstiques en Peek i POM.

“Una aportació important”
En la visita, el cap de l’executiu català ha subratllat el valor de Dara Pharma com una empresa que fa “el que el país necessita; empreses que fan una aportació important al PIB”, deia Puigdemont i recordava que les empreses relacionades amb la indústria farmacèutica són “les que més creixen”. I ha afegit, “volem empreses com Dara, que creixen, competeixen, es consoliden i posen en marxa projectes”. Amb tot, Puigdemont assegurava que, “lluny de recrear-se en l’èxit, Dara Pharma mostra un inconformisme al servei del progrés i del creixement responsable”. Finalment, el president català alertava que, davant el fet que “les empreses no poden deixar d’innovar, el país s’ha d’orientar a formar gent en els treballs especialitzats del futur”, i defensava la FP Dual.

Per la seva banda, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha destacat “la tecnologia i el coneixement aplicat d’una empresa arrelada al territori i que l’ajuda a recuperar llocs de treball”.

Ral, juntament amb els altres socis de Dara, Oscar Ral i Roberto Calvo, han acompanyat al president, l’alcalde i altres personalitats durant la visita a les instal·lacions.

Edicions locals