El Parlament obre una escletxa al desviament de la B-500 a Sant Fost

L’abstenció de la CUP al Parlament permet incloure al dictamen de pressupostos la possibilitat d'estudiar un traçat alternatiu a l'actual

Societat

Sant Fost de Campsentelles

La comissió d’Economia i Hisenda del Parlament de Catalunya va aprovar el passat 1 de febrer una esmena del PSC al projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2017 que insta el govern a preveure una partida econòmica per iniciar, aquest mateix any, un estudi sobre el desviament de la B-500 al seu pas per Sant Fost. 

L’esmena va aprovar-se amb el vot favorable de C’s, PSC, PP i CSQP, l’abstenció de la CUP i els vots contraris de JxSí. Segons el diputat socialista Jordi Terrades, “l’esmena ara aprovada en comissió s’inclourà en el dictamen que se sotmetrà a votació al Parlament la primera setmana de març amb els pressupostos”.

Expectativa a Sant Fost
Tot i que la iniciativa encara no està aprovada de manera definitiva, l’alcaldessa de Sant Fost, Montserrat Sanmartí, manifesta que “és una gran notícia per al municipi” que evidencia que “era fals que l’Ajuntament hagués de redactar el projecte de desviament” i que “era fals que ja hi hagués cap projecte de variant previst”.

Sanmartí indica que si s’acaba aprovant aquesta partida pressupostària “caldrà adjudicar la redacció del projecte de seguida per evitar que tot quedi en paper mullat”, i vincula la construcció de la nova variant a la retirada del semàfor de la B-500.

Dimarts, durant el ple municipal, els vots favorables d'IUSF, Sumem, PSC i PP van permetre l'aprovació d'una moció de suport a l'estudi de la variant i que reclamava avançar en la conversió de la B-500 en un carrer més del poble. ERC i el PDECat van abstenir-se en la votació. El republicà Xavier Conesa va qüestionar que aquest tema fos debatut d'urgència al ple i va retreure al govern municipal no haver tractat la qüestió prèviament en comissió informativa.

Edicions locals