Fe Fernández: "No només volia construir una llibreria sinó un sentiment de poble"

La llibreria L'Espolsada de les Franqueses celebra aquest mes el desè aniversari

Cultura

les Franqueses

La llibreria L'Espolsada, situada a la plaça de l'Espolsada de Corró d'Avall, celebra aquest mes de febrer el seu desè aniversari. Fe Fernández, llibretera i ànima del negoci, explica que volia transmetre la seva passió i manera d’entendre la literatura i fer-ho amb molta proximitat. "Tenia molt clar que volia desenvolupar una part infantil important perquè els infants són els lectors del futur i a qui més coses de qualitat se’ls ha d’oferir", afirma Fe Fernández. 

La llibreria, actualment, compta amb quatre clubs de lectura: les puces lectores (6-7 anys), el club infantil (11-12 anys), el club d'adolescents (14-16 anys) i el grup d'adults, que té llista d'espera. Fe Fernández explica que les nits temàtiques li han funcionat molt bé com la dedicada a l'escriptora Virgina Woolf o la nit dels traductors, entre moltes altres. "Hem intentat fer sortir els editors fora dels despatxos", afegeix Fernández. 

Un dels propòsits a mitjà termini de la llibretera és tenir una persona que l'ajudi i així poder dedicar-se, amb més temps, a oferir xerrades a escoles i altres activitats relacionades amb la lectura i la literatura sota el mateix segell de L'Espolsada. 

Amb l'obertura de la llibreria, Fe Fernández explica que "han transformat el Sant Jordi: de no fer-se a tenir molta activitat". Tot i la bona resposta del públic, una de les mancances que s'ha trobat és "la falta de la gent de pas", degut al fet que "les Franqueses és un municipi geogràficament estrany amb l’Ajuntament i l’església molt separats. No només volia construir una llibreria sinó un sentiment de poble". 

Festa del 10è aniversari
Divendres, a partir de les 19 h, la llibreria celebrarà aquests 10 anys de trajectòria amb una festa on hi assistiran clients, traductors, editors, escriptors i totes aquelles persones que han visitat la llibreria al llarg d'aquesta dècada. 

Hi haurà una actuació, s'exposaran fotos i punts de llibre d'un concurs que s'ha fet i s'anunciarà la llista dels 10 llibres més venuts, encapçalada pel Primavera, estiu, etcètera de Marta Rojals. 

Edicions locals