La Generalitat invertirà 14,5 milions d'euros a Quatre Camins

La inversió, d'ara i fins al 2020, servirà per renovar els sistemes de seguretat i millorar la coberta, entre d'altres

Roca del Vallès, la

Coincidint amb la nova ubicació tant d’interns com de treballadors arran del desmantellament de la Model de Barcelona, que es durà a terme els pròxims mesos, el Departament de Justícia de la Generalitat ha previst diverses accions de millora a les presons més antigues del sistema, entre les quals la de Quatre Camins. Les inversions a l'equipament de la Roca seran de 14,5 milions d'euros en tres anys.

El trasllat de la presó Model, que s'iniciarà aquesta mateixa setmana i que es preveu que estigui enllestit abans de l'estiu, comportarà alguns canvis a la resta de centres penitenciaris del país, alguns dels quals s'adequaran per acollir nous interns i nou personal.

En el cas de Quatre Camins, a la Roca, s'invertiran 14,5 milions d'euros en diferents anualitats, que serviran per reformar la coberta i evitar filtracions d'aigua, reforçar i reparar els murs de formigó, adequar la infermeria, instal·lar un nou sistema de videocomnferència, habilitar el terra, renovar les portes d'accés o millorar les mesures de seguretat.

També es renovarà la maquinària de climatització, la xarxa de sanejament d'aigües residuals i es renovarà el mobiliari del centre.

En total, el pla de xoc dels equipaments penitenciaris de Catalunya 2017-2020 preveu inversions per valor de 26 milions d’euros en millores a Quatre Camins (la Roca del Vallès, 1989), Ponent (Lleida, 1984), Brians 1 (Sant Esteve Sesrovires, 1991) i Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires, 2007).

A més d’aquestes actuacions de manteniment i millora, el govern català iniciarà la construcció d’un nou centre obert a Tarragona durant el 2018. Aquest edifici substituirà l’actual funció de l’antiga presó de la ciutat, de dimensions desproporcionades i instal·lacions antiquades. A més, Justícia podrà alliberar un gran espai al centre de la ciutat. Les obres costaran 9,6 milions d’euros i l’edifici entrarà en funcionament a finals del 2019.


Edicions locals