La Diputació anuncia al Montserrat Montero ajuts i l'impuls d'una xarxa de centres d'educació especial

La presidenta de l'ens de la província de Barcelona, Mercè Conesa, ha visitat l'escola

Societat

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el diputat responsable d’Educació, Rafel Homet, anunciaven dilluns al centre d’educació especial municipal Montserrat Montero una nova línia específica de suport a aquest tipus d’escoles –12 de titularitat municipal a les comarques de Barcelona–. Aquests centres, 3 a la ciutat de Barcelona i 9 a la resta de la demarcació –que compten amb uns 900 alumnes i 350 professionals–, formaran la Xarxa de Centres Municipals d’Educació Especial, impulsada per la Diputació. “Volem establir un grup de treball per posar en comú els reptes que hem d’afrontar, i recollir les accions formatives per dotar els centres de recursos materials, tècnics i econòmics”, detallava Homet. Al Vallès Oriental, l'ajut afavorirà el Montserrat Montero de Granollers i l'Escola Can Vila de Mollet.


“Fins ara, el suport de la Diputació a les persones amb discapacitat era a través de programes socials, però mai s’havia fet aquest pas: la voluntat explícita d’intervenir des de la perspectiva de l’educació i d’acompanyar els ajuntaments que aposten pels centres d’educació especial”, ha explicat Conesa. “Per atendre persones els recursos educatius són fonamentals”, insistia la presidenta de la Diputació.

Aquesta línia de suport engloba tot el tram d’educació obligatòria, que en el cas de les necessitats educatives especials és dels 3 als 21 anys. Preveu que la nova xarxa de centres quedi constituïda a finals de març. Segons Mercè Conesa, aquesta nova línia de suport segueix una estratègia triple: “posar en agenda els centres d’educació especial, que el coneixement dels especialistes generi metodologia i expertesa, i aixecar recursos econòmics per a inversions i que aquests centres puguin estar al dia”.

El centre Montserrat Montero està gestionat per l’Ajuntament de Granollers i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, i aquest any ha rebut 150.000 euros de la Diputació de Barcelona. Durant l’acte, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, li agraïa el suport.

Edicions locals