Santa Eulàlia evita el judici per l'escola bressol La Font del Rieral a canvi de 240.000 euros

El consistori estima que caldran 150.000 euros més per reparar els problemes de l’edifici

Societat

Santa Eulàlia de Ronçana

L’Ajuntament de Santa Eulàlia ha arribat a un acord amb els advocats de l’arquitecte i l’arquitecte tècnic que van redactar i dirigir el projecte de l’escola bressol La Font del Rieral per tal d’evitar anar a judici, que inicialment estava previst que se celebrés el dilluns 20 de febrer. 

L'acord farà que el consistori percebi 240.000 euros de les asseguradores, que han acceptat pagar el 100% del valor assegurat.

Està previst que l'Ajuntament cobri els diners a finals d'aquest mes, un cop s'oficialitzi la signatura del pacte. 
L’acord va ser per l'equip de govern a l’oposició, que va donar el seu vistiplau a la mesura per posar fi així a un problema que ja fa anys que dura.

A partir d’ara s’obre un període on s’hauran de dur a terme les reformes necessàries per tal de deixar l’edifici del Rieral en condicions òptimes. L’Ajuntament, que té la intenció de treballar immediatament per resoldre el problema, calcula que als 240.000 euros s’hi hauran de sumar uns 150.000 més per tal de deixar l’edifici en perfecte estat.

La construcció de l'escola bressol La Font del Rieral va finalitzar l'any 2010, en un projecte que prioritzava ser el màxim respectuós amb l'entorn, per tal de causar el mínim impacte ambiental i de consum energètic. Això va suposar l'aplicació de tecnologies tradicionals combinat amb un disseny bioclimàtic, destacant-ne diverses cobertes enjardinades amb vegetació autòctona.

A finals del 2012 l'Ajuntament va dur a terme diverses inspeccions a l'escola bressol, on va detectar deficiències a la coberta, l'interior, les façanes i les instal·lacions de l'edifici. El problema més destacat i visible va ser la filtració d'aigua pluvial a través de la coberta a conseqüència de la fallada del sistema d'impermeabilització. 

Edicions locals