Alex Martín, del Trans-Lujan Mollet, i Arnau Gilabert, de la UC Vilanova, primers líders de Copa Catalana

Santa Eulàlia de Ronçana serà seu d’una meta volant de la pròxima edició de la Volta a Catalunya el dilluns 20 de març

Esports

Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Feliu de Codines

400 corredors van participar en el Gran Premi inaugural de la Copa Catalana, celebrada diumenge a la Vall del Tenes: 196 en categoria cadet i noies i 204 corredors junior, incloses fèmines d’elit, repartits en 27 equips (10 catalans, 7 francesos, 4 valencians, 2 murcians, un de Saragossa, un d’Osca, i 2 del Vallès Oriental).

Guillem Garcia, de Bicis Esteve de Vic, va guanyar la prova júnior, de 78 quilòmetres, disputada diumenge, amb un temps de dues hores, 4 minuts i 27 segons, amb entrada a l’esprint.  Marc Mehagnoul, de La Pomme Marseille, va ser segon, i Axel Bouchet, del GSC Blagnac, tercer. El líder de la categoria junior de la Copa Catalana 2017 és Alex Martin, corredor de Premià de Mar, a les files del Trans-Lujan Mollet.

En la prova cadet, de 50 quilòmetres, el guanyador va ser el francès Mathieu Deleyen, del Culture Velo, amb una hora, 29 minuts i un segon. El líder de la Copa Catalana 2017, en categoria cadet, va ser Arnau Gilabert, de la Unió Ciclista Vilanova, seguit de Pol Jaime i Juanjo Rosal, del mateix club. En fèmines èlit, la vencedora va ser Louise Mary Laker, del Frigorífics Costa Brava, amb una hora, 29 minuts i 1 segon.

La vicepresidenta del govern de la Generalitat, Neus Munté, va presidir el lliurement de premis a la plaça de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana. Un centenar de voluntaris van cobrir les tasques tècniques de les dues curses a Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines i Sant Quirze de Safaja (Moianès). 40 empreses van patrocinar la cursa, sota la coordinació de la Federació Catalana de Ciclisme i el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat.

Àlex Gubern, organitzador de la cursa, va indicar que “el Memorial ha unit un pont de tres pilars: el reconeixement dels èxits de la trajectòria esportiva d’en Pere Vilardebò, l’auge del ciclisme actual a casa nostra i la participació dels joves ciclistes que comencen a despuntar”. Amb aquesta segona edició, la Vall del Tenes va tornar a reviure els valors del ciclisme 40 anys després d’haver acollir mitja dotzena d’edicions de la Volta a Catalunya.

L’èxit del segon Memorial Pere Vilardebò (1953-2004) ha motivat que Santa Eulàlia de Ronçana sigui seu d’una meta volant de la pròxima edició de la Volta a Catalunya, el dilluns 20 de març de 2017, davant dels Tallers Santa Eulàlia. Serà durant la primera jornada de la cursa, amb sortida i arribada a Calella de la Costa (Maresme). La 97ena edició de la Volta a Catalunya començarà a Calella el dia 20 i finalitzarà a Barcelona el diumenge 26 de març.

Edicions locals