Bigues i Riells demana a la Generalitat un accés directe a la C-17

La Direcció General d'Infraestructures estudiarà les diferents alternatives proposades

Societat

Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana

Els ajuntaments de Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana i l'Ametlla del Vallès han començat a treballar sobre la proposta d'enllaçar la rotonda de Can Barri, a Bigues, amb la C-17, juntament amb la Direcció General d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat.

Durant el passat mes de gener, els alcaldes de Bigues i Riells, Joan Galiano; l’Ametlla del Vallès, Andreu González; i Santa Eulàlia de Ronçana, Francesc Bonet, es van reunir al Parlament de Catalunya amb els diputats Jordi Turull i Marc Sanglas, i el director general d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Xavier Flores, davant la demanda de l’Ajuntament de Bigues i Riells de connectar el municipi amb la C-17 des de la rotonda de Can Barri.

D’aquesta primera reunió va sorgir-ne un compromís de treball conjunt i la creació d’una taula de treball entre els tècnics dels tres municipis i la Generalitat per proposar alternatives viables i un calendari de treball.

El passat 16 de febrer, en una segona reunió, aquest cop a la Direcció General d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, cada ajuntament va proposar les seves alternatives i necessitats al director, Xavier Flores, el subdirector Santi Ribas i el cap de servei Josep Martí. En aquesta reunió, l'alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, va remarcar la necessitat de crear l’accés directe a la C-17 com una prioritat que ha de donar resposta als 15.000 vehicles que diariament passen pels nuclis dels municipis veïns per accedir a la C-17. També va demanar la senyalització a l’autovia de la sortida amb el nom de Bigues i Riells i va agrair el suport de l’Ametlla i Santa Eulàlia, que són els municipis més afectats per la mesura, ja que els possibles recorreguts travessaran part dels seus territoris.

Amb la informació que els ajuntaments van aportar en aquesta última reunió, la Direcció General d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat elaborarà un informe amb l’anàlisi de les diferents propostes que servirà per a una tercera reunió cap al mes d’octubre d’aquest any.

Edicions locals