Lliçà d'Amunt impulsa una nova xarxa de transport públic

El municipi estudia modificar el recorregut de la LA1 per poder donar cobertura als dos Can Rovira

Societat

Lliçà d'Amunt

L’Ajuntament estudia la reforma de tota la xarxa de transport públic, TLA, amb l’objectiu de millorar-ne la cobertura i reduir el temps dels desplaçaments en bus urbà. Una nova línia, la A2, es posarà en marxa aquest dimecres, en període de proves.

Aquest dimecres, 1 de març, es posarà en marxa, en període de proves, una nova línia, la A2, que pretén donar servei, de forma més directa i ràpida, als barris de Ca l’Artigues, Can Costa i Pinedes del Vallès, un sector amb un pes important de població, uns 4.000 habitants, que fins ara tenia un trajecte massa llarg. Es faran dues expedicions consecutives, coincidint amb la sortida dels instituts, que permetran verificar el recorregut i el temps del trajecte amb les operacions de càrrega i descàrrega de passatgers en hora punta.

D'altra banda, s’està estudiant de modificar el recorregut de la LA1 per poder donar cobertura als dos Can Rovira en cada viatge. Actualment, aquesta línia passa de manera alternativa per Can Rovira Nou i Can Rovira Vell.

Tots aquest canvis són fruit d’un estudi per la reforma de tota la xarxa de transport públic de Lliçà d’Amunt (TLA) que ha portat a terme la regidoria de Transport Públic i mobilitat amb l’objectiu de millorar la cobertura de la xarxa de transport públic del municipi i reduir el temps dels desplaçaments en bus urbà.

Prèviament a l’estudi, l'Ajuntament va fer un treball de camp de recollida de dades sobre l’origen i la destinació dels desplaçaments actuals dels usuaris de totes les línies de TLA. També va analitzar el volum d’usuaris de cadascuna de les 164 parades de les línies actuals i les proposades. Amb aquesta informació es van poder situar sobre el mapa les cobertures de les parades i optimitzar els recorreguts amb l’objectiu de servir millor cada barri amb la nova xarxa.

La previsió és que aquestes millores del servei de bus urbà es posin en funcionament el dilluns 4 de setembre, coincidint amb l’inici de la Festa Major, la qual cosa permetrà uns dies de rodatge abans del començament del curs escolar, que és quan la demanda del servei es dispara.Edicions locals