Granollers se suma al Pacte Nacional pel Referèndum

El PSC també hi vota a favor, tot i insistir que només contempla una consulta acordada amb l'Estat

Política

Granollers

L’Ajuntament de Granollers s’ha adherit al Pacte Nacional pel Referèndum, i es compromet a “promoure al municipi que entitats, associacions i agents econòmics se sumin també a aquest procés democràtic de l’exercici al dret a decidir i a la celebració d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, en el marc d’una mesa local pel referèndum”.

La proposta es va aprovar amb els vots a favor de CiU i ERC –que presentaven la moció–, la CUP i el PSC que, tot i permetre’n l’aprovació, insistia que vol un referèndum acordat amb l’Estat i que tingui reconeixement internacional. “No ens esperin a donar suport a un referèndum il·legal, ni a vulnerar l’Estatut ni la Constitució”, deia el portaveu socialista, Jordi Terrades.

La CUP també argumentava un vot crític i lamentava que la junta de portaveus no li havia permès divergència de vot entre els dos regidors –tot i que Maria Oliver apuntava que cal estudiar si el Reglament Orgànic Municipal ho permet–. La CUP hauria emès un vot a favor i una abstenció, explicava Oliver, perquè en l’argumentació de l’acord s’insta a un acord entre el govern de Catalunya i el de l’Estat, i “la història, que és tossuda, ens demostra que no hi ha cap voluntat de diàleg ni negociació. I d’assetjaments ja en tenim prou”, deia la portaveu cupaire.

Per al republicà Chakir El Homrani, “és important que, davant la visualització de la poca voluntat de trobar solucions polítiques, 22 regidors de 25 del ple de Granollers votin a favor del Pacte”. El demòcrata Oriol Vila afegia: “No cal fixar-se en les diferències. Es posa de manifest també a l’Ajuntament el reflex de la majoria de la societat que vol celebrar un referèndum”.

Edicions locals