La Generalitat aprova d’urgència les normes de planejament temporals per a Mollet

El document de transició regirà la normativa urbanística de la ciutat fins que no s'aprovi un nou POUM

Societat

Mollet del Vallès

El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts d’urgència unes Normes de planejament urbanístic de caràcter temporal per a Mollet del Vallès per fer front a la situació creada degut a l’anul·lació del vigent Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) per una sentència del Tribunal Suprem de l’11 de febrer de 2016.

L'anul·lació comportava que el municipi es regís per l’anterior planejament, aprovat el 1982 i "àmpliament superat per la realitat", apunten fonts del Consell Executiu. Aquesta circumstància podia comportar, per exemple, que "s’hagués de paralitzar una activitat ubicada en uns terrenys que, a l’empara del POUM anul·lat, s’haguessin transformat en sòl urbà", expliquen des del govern català.

Per evitar aquestes possibles conseqüències negatives, el Govern ha suspès la vigència del Pla de 1982 i de tot el seu planejament derivat. Així mateix, ha acordat tramitar urgentment unes Normes de planejament que ordenin el municipi fins que s’aprovi un nou POUM.

Aquest és un pas més en la tramitació d’aquest document de transició que l’Ajuntament de Mollet sol·licitava a la Generalitat al desembre. El consistori ha agraït al govern la celeratitat en la tramitació de la nova normativa. 

Edicions locals