Gonzalo Plata: “És l’hora de passar a l’ofensiva per fer possible la reconstrucció de l’Estat del benestar”

CCOO celebra el segon Congrés i fa patent la seva hegemonia sindical al Vallès Oriental, Maresme i Osona

Economia

Quatre anys després de la formalització del repte de constituir la intercomarcal de CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona, els seus dirigents consideren que va ser una bona iniciativa, ja que els resultats que els situen com a primera força sindical en aquesta àrea geogràfica així ho evidencien. 

Amb 2.473 delegats sindicals en aquestes tres comarques i un total de 14.870 afiliats, CCOO manté, en relació a la segona força sindical, UGT, una diferència considerable al Vallès Oriental i Osona que es converteix en “empat tècnic” en el cas del Maresme.

Per a seguir essent la primera força sindical, CCOO prepara també un pla especial per aconseguir nous afiliats. Últimament i segons dades del sindicat, han deixat el sindicat un total de 672 persones, el 70% de les quals “per no poder pagar la quota d’11 euros mensuals”.

Gonzalo Plata, secretari general de CCOO d’aquesta demarcació, feia ahir al vespre aquestes reflexions en fer el balanç d’un intens Congrés que el sindicat va celebrar durant tot el dia al Teatre Auditori Can Palots de Canovelles, amb l’assistència de 158 delegats especialment elegits per a l’ocasió i de ben diversos representants sindicals (UGT i USOC) i institucionals de les tres comarques que van assistir al matí a l’acte d’inici del Congrés.

A destacar la presència, entre d’altres, de la consellera de Promoció Econòmica del Vallès Oriental, Núria Hernández; de l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero; del secretari general de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, Josep Ginesta, i del Secretari General de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego.

Durant tot el dia, els representants de CCOO van portar a terme diverses meses de treball relacionades amb els temes que formaven part de l’ordre del dia, entre els quals, l’aprovació de quatre resolucions, qüestions de caràcter intern de funcionament, elecció dels càrrecs que formen part de l’executiva comarcal i els que assistiran els propers dies 4, 5 i 6 d’abril a l’11è Congrés de CCOO de Catalunya a celebrar a Barcelona. Igualment, els delegats van aprovar, per àmplia majoria, l’informe de gestió i el pla d’acció presentat per Plata pels propers quatre anys.

Feminització del sindicat
Des d’ahir dimarts, tot just un dia abans de la celebració avui del Dia de la Dona, CCOO del Vallès Oriental, Maresme i Osona, és “un sindicat feminista”, va assenyalar Plata per remarcar “les moltes coses que hem de fer per ajudar a les dones a tots els nivells, clarament discriminades econòmicament i socialment”.

Les altres tres resolucions aprovades fan referència al compromís de treballar per incorporar joves de menys de 30 anys als càrrecs de responsabilitat del sindicat, la necessitat d’esperonar a les administracions perquè impulsin l’obra pública “responsable, social i creadora de llocs de treball”, i la lluita per aconseguir una millor mobilitat a les tres comarques solucionant problemes com les que presenten vies de carretera i de tren com la C-17, C-5 i R3.

Pla d’acció per passar a l’ofensiva
Al final del Congrés, Plata es va adreçar a tots els assistents presentant els aspectes generals del seu pla d’acció per als propers 4 anys de mandat.

Segons Plata, “després dels durs anys viscuts, ara toca passar a l’ofensiva per demostrar allà on calgui que seguim ben vius i que estem disposats a lluitar des de la nostra posició de sindicat de classe obrera d’una forma bel·ligerant però lleial, amb tots aquells partits d’esquerra amb els quals ens identifiquem”.

Plata va assenyalar que passar a l’ofensiva significa, entre d’altres moltes coses, “lluitar per la recuperació salarial, treballar per la reconstrucció de l’Estat del benestar i aconseguir la recuperació del bé comú”.

Plata no es tornarà a presentar a la reelecció
Tot just quan inicia el segon mandat al capdavant de la secretaria intercomarcal de CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona, Plata va anunciar, després d’agrair la confiança demostrada pels seus companys, que no es presentarà a la propera reelecció. 

Edicions locals