Bigues i Riells celebra la 1a Fira del Cavall Activa del Vallès

L’Ajuntament aposta per una fira on els visitants puguin interactuar de forma activa amb els cavalls

Societat

Bigues i Riells

Els dies 10 i 11 de març se celebra a Bigues i Riells la 1a Fira del Cavall Activa. L’objectiu d’aquesta fira és acostar el món del cavall al públic a través d’experiències actives amb l’animal, que permetran al visitant percebre els beneficis de treballar i interactuar amb ell.

Bigues i Riells aposta per una fira que es diferenciï de les tradicionals fires de cavalls on el visitant té un paper passiu. En aquesta primera edició, s'ha organitzat una mostra d’activitats del que vol ser la fira en pròximes edicions. El visitant trobarà activitats que li permetran acostar-se al cavall de manera activa: sessions d’educació emocional assistida amb cavalls per a famílies, tallers de doma natural, poni-games, tax- carro, taller de màscares eqüestres i bBiblio-ecus, un seguit d'activitats que es podran fer dissabte al matí o a la tarda.

Divendres, es farà l’obertura de la fira a la Biblioteca, aprofitant la presentació d’una conferència sobre educació emocional assistida amb cavalls a càrrec d’Anna Álvarez, i la presentació dels llibres Viviendo con mis caballos i Los caballos no lloran de l’autora Alicia Monter Algueró.

Tal com afirma la regidora de Cultura, Sílvia Rovira, "Bigues i Riells es troba en un entorn rural perfecte per emmarcar una fira d’aquestes característiques, on molts veïns del municipi i de pobles del voltant són apassionats dels cavalls i tenen exemplars d’aquesta espècie. Tenim tot el necessari per transmetre al visitant la passió per aquest món i els seus beneficis", diu.

Edicions locals