La Volta Ciclista a Catalunya 2017 té un esprint intermig a Granollers

La ronda creuarà en dues etapes el territori del Vallès Oriental

Esports

Granollers

La Volta Ciclista a Catalunya creuarà en dues etapes el territori del Vallès Oriental, el dilluns 20 de març –en la primera etapa– i el dimecres 22 de març –en la tercera–. La ronda catalana, que va ser presentada dijous a Barcelona la seva 97a edició, tindrà lloc del 20 al 26 de març amb ciclistes de primer ordre amb el murcià Alejandro Valverde (Movistar Team), el britànic Chris Froome (Team Sky) i el madrileny Alberto Contador (Trek-Segafredo). La ronda catalana comptarà amb 25 equips i 192 ciclistes

Durant la disputa de la primera etapa, amb sortida i arribada a Calella en un recorregut de 178 km, el pas al Vallès Oriental serà per la Roca del Vallès, que tot seguit s'enfilarà cap a Granollers pel carrer Esteve Terrades. La capital vallesana tindrà un esprint intermig a l'avinguda del Parc (davant dels jutjats) –cap a les 13.39 h–, girarà pel carrer de Girona i marxarà en direcció a les Franqueses. A partir d'aquí, el gran grup passarà per Lliçà d'Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells, Sant Feliu de Codines i marxarà del territori un cop hagi pujat l'Alt dels Pinars del Badó. Uns quilòmetres més endavant, tornarà al Vallès Oriental mitjançant el Montseny per enfilar cap a Calella per Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant celoni i Vallgorguina.

La segona etapa en territori vallesà tindrà lloc el 22 de març, però serà de passada. Novament, entraran per la Roca del Vallès però marxaran ràpidament després de passar per Granollers, Cardedeu, les Franqueses i la Garriga.

Homenatge a Joaquim Rodríguez i Joan Josep Artero
Durant la presentació de la Volta Ciclista a Catalunya es va lliurar la Medalla d'Honor de la Volta al paretà Joaquim Rodríguez i al santceloní Joan Josep Artero.

Edicions locals