Sant Celoni es prepara per acollir una família de refugiats

També Mollet i Granollers preveuen que els pròxims mesos arribin diverses famílies als seus municipis

Societat

Sant Celoni

El mes de març arribarà a Sant Celoni una família de persones refugiades provinent de Centreamèrica. Mesos enrere, Sant Celoni es va mobilitzar per preparar-se de cara a l'acollida de persones refugiades, que semblava seria massiva segons es desprenia del conflicte de Síria. Aleshores es va constituir la plataforma Sant Celoni Acull i també Baix Montseny Acull, que integra tot el moviment al territori.

La realitat és que el fluxos s'han aturat de manera prou coneguda i actualment es produeix tot just un lleu degoteig d'arribades. La Generalitat de Catalunya va fer una crida als ajuntaments, generant un fons de recursos per a l'acollida. L'Ajuntament de Sant Celoni va posar a disposició un habitatge i es preveu que a mitjan de març arribi una primera família que s'hi allotjarà durant un any.

En aquest context, dijous passat va tenir lloc una reunió de la plataforma ciutadana Sant Celoni i Baix Montseny Acull, on es va definir el sistema per recaptar parament de la llar per l'habitatge i la manera com s'acollirà personalment les persones nouvingudes.

Aquesta família arriba sota el paraigua del programa d'acollida de refugiats de la Generalitat i tutelats per una ONG especialitzada en persones refugiades que els dóna suport de tipus econòmic procurant la integració i que puguin ser autònoms com abans millor.

També Mollet i Granollers
Les dues ciutats també han ofert la seva col·laboració per acollir famílies de refugiats, i es preveu que els pròxims mesos arribin a Mollet i Granollers diverses famílies de refugiats per a l'anomenada fase d'integració, en què les persones acollides –que ja fa mesos que viuen a Catalunya en centres esopecials d'acollida– inicien un procés més autònom d'arrelament al territori.

Edicions locals