Un llibre recopilarà 1.000 imatges històriques de la Garriga

El recull, en el qual poden participar els veïns que tinguin fotos antigues, es posarà a la venda a partir de Sant Jordi en format de fascicles

la Garriga

Un equip d’especialistes de diversos camps, coordinats per la historiadora Elisenda Barbé, treballen aquests mesos en la confecció del llibre L’Abans: Recull gràfic de la Garriga, una obra de l’editorial Efadós que recollirà la memòria i la fotografia de la Garriga des de finals del segle XIX fins l’any 1980.

L’Abans és una col·lecció que compta amb més de 100 volums editats a Catalunya i que permetrà al municipi disposar d’una obra amb 1.000 imatges històriques del poble. Per fer-ho possible, la historiadora Elisenda Barbé treballa, aquests mesos, per recopilar i classificar aquest material gràfic, sovint oblidat a moltes de les llars garriguenques i que ara s’intentarà recuperar, preservar i posar en valor.

Alhora, l’editorial cedirà a l’Arxiu municipal les imatges recollides, que passaran a formar part del patrimoni documental municipal. L’Abans es posarà a la venda a partir de Sant Jordi en format de fascicles, i cada setmana podran ampliar-se els continguts fins completar la totalitat de l’obra.

Totes aquelles persones que disposin de fotografies antigues i vulguin participar en l’obra poden fer-ho trucant al telèfon 696 23 59 83 o enviant un correu a lagarriga@efados.cat. Les imatges seleccionades es digitalitzaran i es podran incloure al volum.

Edicions locals