Canovelles celebra una nova edició de la Festa de l'Escola Pública

El tema central de la jornada van ser les matemàtiques als centres educatius del municipi

Societat

Canovelles

Canovelles ha celebrat aquest cap de setmana la 21a edició de la Festa de l'Escola Pública, una trobada que ha estat un èxit de participació i que va omplir de gom a gom la plaça de la Joventut dissabte al matí. L'activitat és un aparador per a tots els centres educatius del municipi i té com a objectiu posar en valor la feina que s'hi fa i defensar l'escola pública com a garantia d'equitat.

La Festa de l'Escola Pública es fa justament abans de la campanya de preinscripcions per al proper curs, que tindrà lloc del 23 de març al 4 d'abril. Van participar-hi tots els centres educatius del municipi, així com també van fer-ho les AMPA, l'Escola d'Adults, Oficina Municipal d'Escolarització, el Racó i el Pla de Transició Escola-Treball.

A més, enguany el tema central de la festa van ser les matemàtiques. D'aquesta manera, tots els centres van mostrar el treball que fan en aquesta matèria i van proposar-se activitats relacionades amb les matemàtiques. A més, dalt de l'escenari i durant tot el matí, van haver-hi exhibicions de ball.

Al migdia es va fer la lectura del manifest que aquest any va anar a càrrec de l'escola Congost. José Manuel Toro, director del centre, va reivindicar el paper de l'escola pública i va destacar la feina feta fins al moment i la que queda per fer. Toro va afirmar que "l'educació camina, i ho ha molt ràpidament, i per aquest motiu hem de celebrar que continuem aquí lluitant junts i treballant per l'escola pública i de qualitat que tots volem al nostre municipi".

El regidor d'Educació Francesc Sánchez va agrair la participació de tota la comunitat educativa i va afirmar que "no pot existir un bon projecte de poble si no tenim un bon projecte educatiu que el vertebri".

Finalment, l'alcalde Emilio Cordero va indicar que "l'educació és el pont, el camí entre l'avui i el demà", i va destacar la bona oferta educativa que hi ha al municipi. Cordero, però, va reivindicar que es necessiten més recursos i va afegir que l'Ajuntament continuarà lluitant per l'educació 0-3, donarà suport a les famílies i els docents i exigirà que projectes com la construcció de l'escola Els Quatre Vents o l'ampliació del Joan Miró siguin una realitat.

Edicions locals