Més de 120 estudiants de secundària del Vallès Oriental participen al concurs Ficcions

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) donarà a conèixer els premiats el 25 de maig a La Pedrera de Barcelona

Societat

La 9a edició del concurs literari 'Ficcions, l’aventura de crear històries', va tancar el 27 de febrer els registres de participació amb un total de 2.903 alumnes de 341 centres educatius, dels quals 122 participants de 16 escoles són del Vallès Oriental. Fins al 18 d'abril podran presentar-se els relats i els premis es donaran a conèixer el 25 de maig a Barcelona.

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L’AMIC representa a més de 280 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de 2.104.000 exemplars, mentre que en digital superen els 6.900.000 d’usuaris únics mensuals. Ficcions, l’aventura de crear històries està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, batxillerat o cicles formatius. 

Prenent cinc inicis de novel·la (Olor de colònia de Sílvia Alcàntara, L’aniversari d’Imma Monsó, El nom del vent de Patrick Rothfuss, L'aire que respires de Care Santos i L'altre costat de l'infern de Jordi Sierra i Fabra), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los al web www.ficcions.cat seguint el calendari d’entrega, que finalitza el 18 d’abril. La participació pot ser individual i/o en grup de fins a tres persones.

A partir del 18 d’abril, últim dia per entregar la darrera part del relat, un jurat format per persones vinculades al món literari i de l’educació s’encarregarà d’escollir els guanyadors i els finalistes. Amb motiu del 20è aniversari de l’AMIC, el veredicte es farà públic en un acte a La Pedrera de Barcelona el 25 de maig, on es farà l’entrega de premis i on podran assistir-hi tant alumnes finalistes com familiars i professors. Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador, també es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona i es premiarà al professor/a més motivador/a.

A Catalunya, el total d’alumnes que participen al concurs Ficcions és de 2.039, provinents de 243 escoles diferents d’arreu del territori. A la província de Barcelona les xifres de participació arriben als 1.380 alumnes de 160 instituts. En la darrera edició el Premi Territorial del Vallès Oriental va ser per Adrià Barceló, de l’IES Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles.

Edicions locals