Cànoves atrau centenars de persones amb la Mostra de Carboneig

El procés d'elaboració del carbó continua i l'organització preveu activitats i tallers durant el cap de setmana

Societat

Cànoves i Samalús

El procés d’elaboració de carbó d’alzina pel mètode artesanal de la XIII Mostra de Carboneig de Cànoves està molt avançat i continua reunint centenars de persones cada setmana. Dissabte i diumenge passat van organitzar-se diverses activitats, i el cap de setmana que ve hi haurà una mostra de productes de proximitat, tallers i recitals entre d'altres. 

Entre setmana i sobretot el cap de setmana des que va començar el 18 de febrer són moltes les persones que visiten la mostra per saber com es feia antigament el carbó vegetal a la muntanya quan el carboneig era una de les principals activitats econòmiques del Montseny. 

Cada dia, mentre els carboners burxen i bitllen la pila carbonera, i tapen forats, per controlar el procés de carboneig, responen les preguntes dels visitants, entre els quals els alumnes de l’Escola l’Estelada de Cànoves que treuen el cap a la carbonera tot sovint “per saber com va el carbó”.

Durant el cap de setmana, dins la XIII Mostra de Carboneig de Cànoves hi ha hagut diverses activitats, com les 4 rutes de carboners, guiades i teatralitzades per gent del poble, que s’han fet per l’entorn de Cànoves on queden vestigis del carboneig de la primera meitat del segle XX, les actuacions de cultura popular i el sopar d’escudella cuinada amb molta cura i paciència per un grup de dones.

Fins a la treta del carbó, dissabte i diumenge vinent hi haurà una mostra de productes de proximitat i, a més, el dissabte, tallers infantils i una tarda d’acordions i, diumenge, el tradicional concurs de tallada de troncs, la conta contes Dolors Cervilla i un recital musical de Laia Llach.

La mostra acabarà els dies 25 i 26 de març amb la treta i venda de carbó resultant del procés de carboneig.

Edicions locals