Renfe adjudica les obres de millora de l'estació Mollet-Sant Fost

L'empresa COMSA SA serà l'encarregada dels treballs que tenen una durada prevista de 14 mesos

Societat

Mollet del Vallès

Renfe ha adjudicat a l'empresa COMSA SA les obres de reforma de l’estació de Mollet Sant Fost que comportaran millorar l’accessibilitat d’aquesta estació ferroviària, una demanda històrica que comença a prendre forma. El termini d’execució de les obres serà de 14 mesos i l'actuació tindrà un pressupost de 1.876.530,32 euros.

Les obres de millora contemplen actuacions concretes com la construcció d’un pas inferior amb ascensors a ambdues andanes i el recreixement de les andanes i prolongació fins a 200 metres, una mesura que possibilitarà l’accés al tren des de l’andana.

El contracte adjudicat també preveu la substitució de la il·luminació a les andanes, la instal·lació de noves marquesines als accessos, als ascensors i a les escales, la redistribució del vestíbul i la urbanització d’accessos. 

Segons fonts de Renfe, es preveu que les obres, que tenen un termini d'execució de 14 mesos, es puguin iniciar en menys d'un mes. Les mateixes fonts asseguren que en els propers dies també s'adjudicaran les obres previstes a l'estació de Santa Rosa.

Satisfacció municipal
Un cop concretada l’adjudicació, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha volgut “agrair a Renfe i especialment al director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín, que s’hagi complert aquest compromís i es faci realitat una demanda històrica”. Monràs ha recordat que “fa molts anys que reclamem aquestes millores pensant en els usuaris i les usuàries i els problemes d’accessibilitat i seguretat que han patit durant aquest temps”.

Pel que fa un altra demanda històrica, com és el desdoblament de la R3, l’Ajuntament de Mollet segueix defensant que el projecte sigui global i no parcial, i que comporti el soterrament de la línia al seu pas per la ciutat. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que l’únic que es demana és que es compleixi el conveni que fa anys va signar amb el Ministeri de Foment i la Generalitat.

Edicions locals