La Mostra de Carboneig de Cànoves encara la recta final

L’Associació El Sui de Festes i Tradicions ja ha començat a treure i vendre el carbó en sacs de 5 kg

Societat

Cànoves i Samalús

Cànoves encara la recta final de la Mostra de Carboneig del 2017, que es clourà diumenge que ve, 26 de març. El carbó està fet des de fa dies perquè el vent fort dels inicis va fer accelerar el procés de carboneig. Davant la demanda dels visitants, l’Associació El Sui de Festes i Tradicions ja ha començat a treure i vendre el carbó en sacs de 5 quilos.

Els culots, els trossos de llenya d’alzina que no s’han cuit i han quedat sencers, els couran durant aquesta setmana en una pila carbonera petita i, el cap de setmana que ve, dissabte 25 i diumenge 26 de març, hi haurà l’activitat principal de treta i venda del carbó.

Aquest darrer cap de setmana, el Camp de sota la Rectoria de Cànoves ha aplegat molt públic, que ha participat en les nombroses activitats programades: treballs forestals, fira de productes de proximitat, contes cantats per Dolors Cervilla, el recital de la cantautora Laia Llach, tallers de manualitats a càrrec de l’AMPA de l’Escola l’Estelada o la tarda d’acordions. 

L’activitat que més públic va concentrar va ser l’exhibició de treballs forestals a càrrec de Josep Cuch i Pau Pericas, de Cànoves; David Ferro i Moisès Illa, de Sant Pere de Vilamajor; i Adrià Guirado, de Llinars del Vallès; que van fer demostracions de les seves habilitats amb les motoserres i també amb eines manuals tallant troncs gruixuts a rodanxes, per exemple, o fent escultures de fusta.

La Mostra de carboneig de Cànoves se celebra cada 2 anys per mostrar al públic en general, en temps real, com s’elaborava antigament el carbó a la muntanya del Montseny, on el carboneig artesanal va ser una de les principals activitats econòmiques fins a la penetració al mercat dels combustibles fòssils, aproximadament el 1964.

Edicions locals