A presó un home que va estafar una granollerina a través d'una xarxa de contactes

El veí de Vitòria de 43 anys ha estat acusat de quedar-se amb 60.000 euros que les dones li donaven per reservar un suposat viatge

Societat

Granollers

Un veí de Vitòria, de 43 anys, ha ingressat a presó per haver estafat uns 60.000 euros a dones amb les quals contactava per mitjà de webs de contactes i entre les quals hi ha una granollerina. L’estafador simulava professions com oficial de salvament marítim, representant de promeses d’un important club de futbol català o bé ser membre d’una família d’elevada posició econòmica. Quan s’havia guanyat la seva confiança els demanava diners per a fer un viatge junts, però després se'ls quedava.Segons els Mossos d'Esquadra, primer l'home obtenia el número de telèfon de la víctima mitjançant una pàgina de contactes d’internet i, a continuació, la contactava per missatgeria instantània simulant una errada casual. D’aquesta manera establia una primera conversa i, posteriorment, una relació d’amistat.
 
Escollia les víctimes amb un mateix perfil: dones espanyoles amb edats compreses entre els 35 i 45 anys, amb feina, i solteres o separades. L’estafador fingia una alta posició econòmica i sempre es desplaçava amb vehicles d’alta gamma i ostentava un elevat poder adquisitiu.
  
Quan l’home ja havia establert una relació d’amistat amb la víctima li proposava fer un viatge plegats i li demanava diners en efectiu per a fer la reserva. Si la dona dubtava o li semblava que ho podia posar en coneixement de la policia, no es posava més en contacte amb ella i la bloquejava com a contacte.
 
En canvi, si la víctima lliurava els diners sol·licitats per l’estafador, aquest, amb excuses diverses, li deia que el viatge quedava postergat, però el que realment feia era apropiar-se dels diners de les víctimes.

Segons la policia catalana, l’home era molt caut, utilitzava noms falsos i números de telèfon mòbil diferents per a contactar amb les seves víctimes i dificultava així les posteriors investigacions dels policies. Així mateix, no posava al seu nom en cap bé ni propietat.  
 
Els investigadors van poder finalment descobrir la identitat real de l’home amb l’autoria de cinc estafes denunciades a Catalunya, dues a Barcelona, una a Martorell —en què va estafar 40.000 euros— , una a Granollers i una a Sant Joan Despí. A més, l’home investigat ja havia estat detingut 16 vegades des de l’any 1994, principalment per estafes i apropiacions indegudes arreu de l'Estat, amb víctimes a Vitòria, Àlaba, Barcelona, Madrid i Saragossa.
 
Finalment, el presumpte estafador va ser identificat el dissabte 11 de març a Sant Joan Despí. Com que tenia dues ordres d’ingrés a presó emeses per les audiències provincials de Saragossa i de Guipúscoa, també per estafes, la jutgessa de guàrdia va decretar el seu ingrés a presó.

Edicions locals