Projecte d’intervenció al santuari de Santa Quitèria a Vilanova del Vallès

Hi ha prevista l’adequació d’uns espais com a museu i centre d’interpretació del conjunt

Societat

Vilanova del Vallès

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Vilanova del Vallès l’estudi previ del projecte d’intervenció al santuari de Santa Quitèria. Aquest conjunt monumental, format per l’església de Sant Esteve, la masia casa rectoral adossada i el cementiri parroquial, actual cementiri municipal, juntament amb el seu entorn, està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).

El projecte d’intervenció, realitzat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) amb un cost de 10.000 euros, inclou un exhaustiu estudi sobre de l’estat dels edificis i enumera les obres de restauració necessàries pel seu correcte manteniment.

El projecte també preveu l’adequació d’uns espais com a museu i centre d’interpretació del conjunt, de manera que es puguin potenciar així les visites culturals complementàries al culte.

El santuari de Santa Quitèria està situat al cim d’un turó de 186 metres sobre el nivell del mar, just entre la plana del riu Mogent i els primers contraforts de la serralada prelitoral, la serra dels Céllecs.

L’església de Sant Esteve, que té el seu origen al 993, es composa d’una sola nau rectangular, orientada en sentit ponent-llevant, coberta per una volta apuntada i adossades a la nau central s’obren les capelles laterals. Exteriorment, per sobre de l’església, destaquen el campanar i la llanterna de la capella de la Mare de Déu del Roser.



 

Edicions locals