Renfe adjudica l'obra per millorar l'estació Mollet-Santa Rosa de la R3

Els treballs suposaran la instal·lació d'ascensors i l'eliminació del pas de vies per a les persones

Societat

Mollet del Vallès

Una setmana després que s'adjudiquessin les obres de millora de l'estació Mollet-Sant Fost, Renfe ha adjudicat les obres de millora de l’estació de Mollet Santa Rosa, uns treballs que permetran millorar l’accessibilitat d’aquesta terminal.

Les actuacions, que seran executades per Contratas Vilor, disposen d’un pressupost d'1.219.455 euros i un termini de finalització d'11 mesos.

Els principals treballs de millora suposen la construcció d’un pas inferior amb ascensors a ambdues andanes, el que suposarà l'eliminació del pas de vies. A més, s'implantarà paviment podotàctil per guiar l’encaminament fins els ascensors i escales del pas inferior. També s'instal·laran noves marquesines que cobreixin l’accés als ascensors i les escales

Les obres a l'estació també preveuen el recreixement d’andanes i prolongació fins a 200 metres, el que facilitarà l’accessibilitat al tren des de l’andana. També s’eixamplarà l’andana central. Pel que fa a la il·luminació, se substituirà el sistema existent a les andanes.

Diàriament 3.341 viatgers utilitzen els serveis de la línia R3 que permet enllaçar amb el centre de Barcelona en només 24 minuts, una línia que arrossega problemes històrics per ser de via única a partir de l'estació de Montcada Bifurcació en direcció Puigcerdà. L’ultim compromís de Foment és la inversió de 95 milions d’euros per desdoblar tres trams: entre Parets i Granollers, Les Franqueses- La Garriga i Balenyà – Vic. Les obres per desdoblar els dos trams vallesans podrien començar el 2018.

Pla d’estacions
Aquestes millores a les estacions de rodalies s’emmarquen en el Pla d’estacions de Renfe per a rodalia de Barcelona. En total, Renfe invertirà prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.Edicions locals