ERC homenatja les víctimes de la repressió franquista a Montornès

El partit presenta la secció jove de les JERC al municipi encapçalada per Sergi Martínez

Política

Montornès del Vallès

ERC de Montornès del Vallès va celebrar divendres al Restaurant Casablanca el seu 85è aniversari de la seva fundació amb un sopar en què també es va homenatjar les víctimes de la repressió franquista. A l'acte va assistir Gabriel Rufián, diputat al Congrés; Oriol Ramon, president d’ERC del Vallès Oriental; i Joffre Giner, regidor d’ERC a Montornès del Vallès.

ERC de Montornès del Vallès es va fundar el 15 de juny de 1931 a Can Colon. Des de la seva fundació fins a l’arribada de les tropes franquistes el 27 de gener de 1939, la formació republicana va disposar de dos regidors electes, Josep Viñallonga Duran i Jaume Viaplana Jordana; quatre alcaldes, els dos regidors electes, Sebastià Torrents Moratona i Josep Torrents Cargol; una dotzena de regidors i una quarantena de militants.

Divendres, ERC Montornès del Vallès va homenatjar els fundadors, alcaldes, regidors de la secció primigènia i, també, veïns de Montornès víctimes d’un consell de guerra sumaríssim durant la repressió franquista. A l’acte es van fer un homenatge a tots ells entregant nou estels d’argent als seus familiars. L’estel d’argent és la insígnia que la secció montornesenca entrega als seus integrants després de vint-i-cinc anys de militància, per la seva entrega en la defensa dels valors republicans.

Gabriel Rufián, diputat del Congrés, va destacar la importància de fer exercicis de memòria històrica com el realitzat en el sopar i de la injustícia que van suposar les condemnes per rebel·lió dictades pels tribunals franquistes. Oriol Ramon, president d’ERC del Vallès Oriental, va exposar la necessitat de fer homenatges com el realitzat durat el sopar. Joffre Giner va destacar la importància de reivindicar els represaliats i lluitar per l’anul·lació dels consells de guerra sumaríssims dels tribunals franquistes.

Presentació de les JERC
Com a colofó del sopar, es van presentar les JERC de Montornès del Vallès, un nou projecte polític que vol crear un punt de trobada del jovent independentista i d’esquerres del municipi. En Sergi Martínez, portaveu de les JERC, va destacar la importància de la nova proposta, ja que, fins ara, no hi ha cap formació independentista juvenil.


Edicions locals