Granollers acull el lliurament del Premi Sambori d'Òmnium de la Serralada Litoral

El guardó reconeix la millor narrativa en català dels alumnes de primària, secundària i batxillerat dels Països Catalans

Cultura

La Sala Francesc Tarafa de Granollers acollirà dissabte (10.30 h) el lliurament del Premi Sambori Òmnium de la Demarcació Serralada Litoral. Es tracta d'un premi de narrativa en català adreçat als alumnes de primària, secundària i batxillerat de tots els Països Catalans, i, dels 18 finalistes de la demarcació de la Serralada Litoral, 11 són de municipis de la comarca.

El Premi Sambori és un premi de narrativa en català adreçat als alumnes de primària, secundària i batxillerat dels Països Catalans que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú i difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

La participació en aquest premi ha anat en augment any rere any i en l'edició passada vam arribar a la participació total de 130.000 alumnes, cosa que que el converteix en el premi literari escolar amb més participació d'Europa. 


La Demarcació de la Serralada Litoral la formen les seus territorials del Barcelonès Nord, el Maresme i el Vallès Oriental. Enguany, del Vallès Oriental hi han participat 14 escoles i instituts, 1.300 alumnes i s’han presentat a concurs 82 treballs.

Dels 18 finalistes, 11 són de diversos municipis del Vallès Oriental: Sant Celoni, Cardedeu, Canovelles, Montornès del Vallès, Llinars del Vallès, Granollers i Santa Eulàlia de Ronçana.


Des de 2006, Òmnium Cultural organitza i impulsa el Premi Sambori Òmnium a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord, tot coordinant-se amb la Fundació Sambori, que organitza aquest concurs des del 1998 al País Valencià. 


El nom de Sambori o Xarranca ve del joc de carrer i va estar escollit, per les associacions convocants del primer Premi Sambori, perquè es tracta d'un joc popular que es juga a totes les comarques de parla catalana i arreu del món. 

Edicions locals