Un grup d'estudiants de Mollet, afectat per l'atemptat de Londres

Alumnes de 2n i 3r d'ESO de Lestonnac estaven dimecres de visita a la capital anglesa

Societat

Mollet del Vallès

"Hi ha hagut un atemptat a Londres però estem tots bé". Amb missatges de whatsapp similars a aquest, un grup d'alumnes i professores de l'escola Lestonnac de Mollet tranquil·litzaven els seus familiars i el centre educatiu després dels atemptats succeïts aquest dimecres a l'entorn del parlament de la capital anglesa, en què van morir quatre persones.

Des del diumenge i fins a aquest divendres, els 59 alumnes i quatre professores de 2n i 3r d'ESO de l'escola molletana es troben en unes estades amb famílies a Worthin, una població al sud de Londres, on desenvolupen tot un programa d'activitats de classes i sortides. Precisament, aquest dimecres, el grup tenia programada l'excursió a Londres, amb la visita al Palau de Westminster, a l'entorn del qual es va produir el succés, que aquest dimecres acabava amb la vida de quatre persones.

La sortida es feia amb monitors i guies anglesos. Precisament, una de les monitores va arribar tard al punt de sortida i van perdre el tren previst per anar cap a Londres, un retard que "els va fer canviar el pla de la visita i començar amb un itinerari en vaixell pel Tàmesi", explica la directora titular de Lestonnac de Mollet, Glòria Santos.

És en aquest moment que es produïa l'atemptat al pont de Westminster. "Els nanos van veure tot l'enrenou d'ambulàncies i policies al pont però sortosament tots ells estan bé", apunta Santos. 

En aquell moment, els vaixells que estaven fent les travessies es van allunyar de la zona i, un cop a terra, els guies van dur el grup a una estació de tren per sortir de la capital, una ciutat "commocionada i presa per la policia, una situació que va espantar alguns dels nanos", explica la directora titular.

"Valorem molt la tasca tant dels guies, que els van orientar per sortir de la ciutat, com de les professores que van saber tranquil·litzar els alumnes i que van fer que no hi hagués cap moment de descontrol", indica Santos, qui conclou "el que és important és que no els va passar res".

Després de l'ensurt, el grup d'escolars acabarà la seva estada a Anglaterra i es preveu que arribi a Mollet aquest divendres.

Edicions locals