ERC convida Tomàs Molina i Ferran Civit a debatre sobre com combatre la contaminació

La xerrada amb el meteoròleg i el diputat comptarà també amb la portaveu de la Plataforma Qualitat de l'Aire i un investigador del CSIC

Política

Granollers


ERC de Granollers ha organitzat per a divendres (19 h) a la Sala Tarafa una xerrada sobre Què respirem i com ens afecta? que comptarà amb activistes i experts en investigació sobre la qualitat de l'aire i la salut, entre els quals el meteoròleg i comunicador Tomàs Molina.

L'acte també comptarà amb Maria Garcia, portaveu de la Plataforma per la Qualitat de l'Aire; Xavier Querol, investigador del CSIC; la diputada de Salut Alba Vergés, que moderarà l'acte, i el diputat de Medi Ambient, Ferran Civit, que farà un resum de les conclusions per cloure la xerrada.

La trobada pretén resoldre preguntes, com què és la contaminació atmosfèrica? Què són les partícules en suspensió? I el diòxid de nitrogen? I l’ozó? Com es produeixen i quan? És a causa de la mobilitat, les indústries, l’agricultura o altres sectors? Tenim molta o poca contaminació? I com ens afecta?

Les administracions municipals i supramunicipals estan proposant accions i actuant per frenar la contaminació atmosfèrica, després de molts avisos d’alerta de la Unió Europea. Així, doncs, també es parlarà de quines pràctiques públiques s’apliquen per reduir la contaminació i quina afectació tenen, així com què podem fer els ciutadans, des dels petits gestos, per frenar-la.

Edicions locals