El molletà Feliu Guillaumes substituirà Homs com a diputat al Congrés

L'expresident comarcal de CDC era el número 5 a la llista convergent per la demarcació de Barcelona

Política

L'exregidor de CiU a l'Ajuntament de Mollet Feliu Guillaumes serà el substitut de Francesc Homs com a diputat al Congrés de Madrid un cop es faci efectiva la decisió judicial que inhabilita Homs durant un any i un mes per exercir càrrecs públics.

Guillaumes serà qui ocuparà l'escó del portaveu al Congrés del PDeCAT, Francesc Homs, qui ha estat inhabilitat per desobeir el Tribunal Constitucional en la consulta del 9-N. Guillaumes ocupava el 5è lloc a la llista de CDC al Congrés per la circumpscripció de Barcelona en les darreres eleccions estatals.

La inhabilitació d'Homs no serà efectiva fins que, en primer lloc, el Congrés rebi del Tribunal Suprem la notificació del seu veredicte per poder conèixer al detall totes les condicions per a l'execució de la decisió judicial. Un cop la cambra tingui aquesta comunicació de l'alt tribunal, han explicat fonts parlamentàries, la reenviarà a la Junta Electoral Central (JEC), que és l'organisme encarregat de proclamar el nou diputat en funció de l'ordre de la candidatura que encapçalava Homs.

Feliu Guillaumes, nascut a Camprodon però resident a Mollet des dels set anys, és llicenciat en Filosofia i Lletres. Militant de CDC des dels 15 anys, va fundar la JNC. A l’Ajuntament de Mollet va ser regidor per CiU des del 1999 i tinent d’alcalde des del 2004. Va deixar el càrrec de regidor el 2013. Guillaumes també ha estat president comarcal de CDC al Vallès Oriental i diputat de la cinquena legislatura (1993-1996) i de la desena (2011-2016).

Edicions locals