El PSC demana que la Garriga passi a la Zona 3 del Mapa de Transports

Actualment la Garriga és a la Zona 4 del Mapa de Transports i amb aquesta mesura es reduiria el preu del bitllet a l'entorn d'un 20%

la Garriga

A principis del 2018 el Mapa de Transports Públics de la Generalitat de Catalunya incorporarà una sèrie de modificacions. Una de les més substancials és que els municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona passaran a estar inclosos a la Zona 1 d'aquest mapa, mentre que les ciutats del segon arc metropolità passaran a la Zona 2 del mapa.

La Garriga actualment està ubicada a la Zona 4, que comença a Llerona, on actualment no hi ha cap tipus d'estació. Per això el PSC entén que amb la nova connexió, la remodelació de l'estació de tren de la Garriga i el desdoblament de la R3, l'estació garriguenca ha de passar a ser una estació de referència per tots els municipis del voltant.

EL PSC, a més, vincula la millora del transport públic a les restriccions que s'aplicaran a partir del 2019 per al vehicle privat a l'àrea metropolitana de Barcelona. 

Reducció d'un 20% del preu
El PSC de la Garriga ha presentat una moció per demanar que en el aquest canvi del Mapa de Transports la Garriga passi a estar ubicada a la Zona 3, cosa que "representaria una disminució d'una mitjana superior al 20% al preu dels bitllets", diuen.

"No només es veurien beneficiats els usuaris de Rodalies que vagin a estudiar o treballar a l'Àrea Metropolitana, sinò que anar a Granollers pasaria a ser molt més econòmic i poder anar a l'Hospital, aspecte que afavoriria a molts usuaris de la Garriga per traslladar-se al centre hospitalari de referència del nostre municipi", diu la formació. 

Edicions locals